Χ. Στυλιανίδης για RESC-EU - "Σε πολύ κρίσιμες καταστάσεις παρέχουμε Ευρωπαική αλληλεγγύη"

Ο κ. Στυλιανίδης εξηγεί τη σημασία του RESC-EU.

"Μέσα από τον αναβαθμισμένο μηχανισμό το RESC-EU, τώρα μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και όντες σε πολύ κρίσιμες φάσεις και καταστάσεις να παρέχουμε την Ευρωπαική αλληλεγύη μ' ένα τρόπο πρακτικό, δηλαδή να σώζουμε ζωές. Μπορούμε να περιορίζουμε το κόστος και τις επιπτώσεις των φυσικών  καταστροφών, αλλά και την ίδια στιγμή να σώζονται περιουσίες των ανθρώπων. Τα αεροπλάνα βοήθησαν και βοηθούν ακόμη αφού έχει ένα νέο μέτωπο αναζωπύρωσης  και πιστεύω ότι αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο η Ελλάδα υπάρχουν και άλλες χώρες οι οποίες είναι έτοιμες να συνδράμουν. 

Δεν υπάρχει προς το παρών αίτημα από πλευράς Ελλάδος για επιπλέον βοήθεια. Ειμαστε σε συνεχή επαφή με το κέντρο των Βρυξελλών, το οποίο είναι υπεύθυνο να συνοντίζει όλα τα κράτη μέλη. Είναι έτοιμα και άλλα κράτη μέλη να συνδράμουν εαν χρειαστεί, παρόλο που και άλλες χώρες του Ευρωπαικού νότου αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. 

Ακριβώς αυτή είναι και η αξία του RESC-EU που υπερβαίνει το παραδοσιακό πρόβλημα, που είχαμε με τον μηχανισμό όπου ο συντονισμός γινόταν σε εθνικό επίπεδο. Τώρα γίνεται σε Ευρωπαικό επίπεδο και γι' αυτό μπορούμε να παρέχουμε αυτή τη βοήθεια έστω και με τέτοιες καταστάσεις που έχουμε εξαιρετικές περιπτώσεις εμφάνισης πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της Ευρώπης". 


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.