Επιστολή στον ΠτΔ από Δήμαρχο Αθηένου για διάνοιξη της διόδου Πυροϊου

Ικανοποίηση για την επαναφορά, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του ζητήματος της διάνοιξης της διόδου στο Πυρόι, κατά την τελευταία συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί, εκφράζει ο Δήμαρχος Αθηένου, ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Δεν πτοείται και επιμένει ο Δήμος Αθηένου στη διάνοιξη της διόδου Πυροΐου. 

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς, χαιρέτισε την επαναφορά του θέματος στην τελευταία συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί. 

Παρά την εκπεφρασμένη άρνηση των κατοχικών αρχών, ο κύριος Καρεκλάς ανάφερε ότι με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί αυτή να ξεπεραστεί. 

Ο Δήμαρχος Αθηένου επισημαίνει ότι τα οφέλη που θα προκύψουν από πιθανή διάνοιξη της διόδου δεν θα αφορούν μόνο τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους κατοίκους της περιοχής, στη Λουρουτζίνα και όχι μόνο. Μάλιστα πρότεινε και λύσεις για να ξεπεραστούν τα προσκόμματα, τα οποία θέτουν οι αρχές του στρατού κατοχής. 

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Αθηένου καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην αποδεχθεί άλλα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αν σε αυτά δεν περιλαμβάνεται και η διάνοιξη του Πυροΐου.

Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.