Κινδυνεύουν οι ζωές νεφροπαθών - Φωνάζουν για άθλιες συνθήκες στο τμήμα αιμοκάθαρσης Λεμεσού

Φόβους ότι κινδυνεύουν ζωές, λόγω των άθλιων συνθηκών στο τμήμα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, εκφράζει ο Σύνδεσμος Φίλων Νεφροπαθών. Ο νέος θάλαμος αιμοκάθαρσης, για τον οποίο διέθεσε χιλιάδες ευρώ ο Σύνδεσμος, δεν λειτουργεί αν και είναι έτοιμος εδώ και δύο μήνες.

Κραυγή αγωνίας από τον Σύνδεσμο Φίλων Νεφροπαθών, για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, όπως καταγγέλλει, οι υπηρεσίες αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Πρόεδρος του Συνδέσμου στη Λεμεσό, Κλαίρη Αντωνίου, εκφράζει φόβους ακόμα για τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα, την ώρα που το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στις πολλές εκκλήσεις του Συνδέσμου. 

Με εισφορά 16,000 ευρώ ο Σύνδεσμος πρωτοστάτησε για να εξοπλιστεί θάλαμος αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο της πόλης, ο οποίος αν και έτοιμος από τις αρχές Ιουνίου, παραμένει μέχρι σήμερα κλειστός. 

Την ίδια ώρα, η Νεφρολογική Εταιρεία Κύπρου εκφράζει προβληματισμό για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αγορά υπηρεσιών αιμοκάθαρσης στην επαρχία Πάφου από ιδιωτικό νοσηλευτήριο που δε διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές. 

Στις δύο Σεπτεμβρίου Υπουργός Υγείας και Νεφρολογική Εταιρεία θα συναντηθούν με σκοπό τη συζήτηση του θέματος, με την Εταιρεία να ευελπιστεί στην προώθηση ενός ολοκληρωμένου πλάνου για απάμβλυνση των προβλημάτων.

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.