Έντονη αντίδραση γονέων για τις περιφράξεις «τερατουργήματα» στα σχολεία της Λάρνακας [ΦΩΤΟΣ]

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Δροσιάς μέσω επιστολής προς τον υπουργό Παιδείας εκφράζουν την απογοήτευση τους πως στα σχολεία της Λάρνακας τοποθετούνται περιφράξεις προηγούμενων δεκαετιών, με συρματόπλεγμα που παραπέμπει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ή εναλλακτικά σε πρόχειρη περίφραξη εργοταξίων, αντί σε Σχολεία.

Την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Δροσιάς έφερε το γεγονός ότι στα σχολεία της Λάρνακας τοποθετούνται περιφράξεις «παλιού» τύπου που παραπέμπουν «σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ή εναλλακτικά σε πρόχειρη περίφραξη εργοταξίων, αντί σε Σχολεία».

Ο Σύνδεσμος υποδεικνύει πως κατά τις επισκέψεις που έκανε σε σχολεία στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στον Στόβολο την περασμένη Δευτέρα ο κ. Χαμπιαούρης, συνεχάρη την Σχολική Εφορεία Στροβόλου για το γεγονός ότι έχουν ολοκληρώσει το έργο με πανέμορφες περιφράξεις, χωρίς να περνάνε μηνύματα ότι τα σχολεία είναι φυλακές.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι γονείς λύπη και απογοήτευση, διαπιστώνουν ότι ενώ σε συγκεκριμένα σχολεία της Λευκωσίας τοποθετούνται τα όρθια προτεινόμενα κιγκλιδώματα με τις κάθετες ράβδους που προσφέρουν και ασφάλεια και αισθητική, σε άλλα σχολεία της Λάρνακας, του «φτωχού συγγενή», και ίσως και σε άλλες πόλεις, έχουν ήδη τοποθετηθεί αντί των προτεινόμενων κιγκλιδωμάτων, περιφράξεις τερατουργήματα.

Μάλιστα όπως μπορείτε να δείτε και στις πιο κάτω φωτογραφίες αυτού «παλιού» τύπου περιφράξεις τοποθετήθηκαν και στο δημοτικό σχολείο των Καμάρων όπου έγινε η απαγωγή των δύο ανήλικων παιδιών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.