Τι απαντά το Υπ. Υγείας για την εκστρατεία «Φέρσου αντρίκια»

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας σε σχέση με εκστρατεία ιδιωτικής εταιρείας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση του Υπουργείου 

Σε σχέση με εκστρατεία ιδιωτικής εταιρείας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, στην οποία το Υπουργείο Υγείας παρουσιάζεται ως ένας εκ των υποστηρικτών της, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Υγείας τα τελευταία χρόνια είχε αποδεχθεί να υποστηρίξει σειρά κοινωνικών εκστρατειών που πραγματοποίησε η ίδια εταιρεία και αφορούσαν κοινωνικά προβλήματα και τη νεανική παραβατικότητα. Σημειώνεται ότι η στήριξη αφορούσε στην ανάρτηση των αφισών των εν λόγω εκστρατειών στα νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας, χωρίς οποιαδήποτε άλλη δέσμευση.

Για την περίοδο 2019-20, δόθηκε εκ νέου άδεια στην εταιρεία για την τοποθέτηση αφισών στους χώρους των νοσοκομείων. Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας δεν είχε γνώση για το ακριβές περιεχόμενο των εκστρατειών. 

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας, μη υιοθετώντας το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκστρατείας, έχει δώσει οδηγίες όπως μην αναρτηθούν οι αφίσες στα νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ. 

Επί της ουσίας, το Υπουργείο Υγείας έχει την άποψη ότι ατυχώς η εταιρεία, παρά τις καλές τις προθέσεις να αναδείξει ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, χρησιμοποίησε ένα λανθασμένο μήνυμα. Το Υπουργείο Υγείας προτρέπει τους φορείς που αναλαμβάνουν παρόμοιες πρωτοβουλίες να συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο των εκστρατειών με τους αρμοδίους, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, ώστε να προβάλλεται το εκάστοτε μήνυμα στη σωστή του διάσταση.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.