Αδυναμία να αναλάβουν τις εξετάσεις των τετραμήνων δήλωσαν το πρωί οι Επιθεωρητές Μέσης

Την υστάτη ξεπέρασε ένα ακόμη εμπόδιο το Υπουργείο Παιδείας για τις εξετάσεις των τετραμήνων. Με επιστολή οι επιθεωρητές δήλωσαν αδυναμία να αναλάβουν τις εξετάσεις με αποτέλεσμα ο Υπουργός Παιδείας να τρέχει για να βρει λύση στο πρόβλημα. Και όλα αυτά με τους μαθητές να εμμένουν στην κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων

Ξεπέρασε ένα ακόμη απο τα πολλά εμπόδια το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με τις εξετάσεις τετραμήνων. 
Ενάμιση μήνα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο κλάδος επιθεωρητών μέσης εκπαίδευσης με επιστολή δήλωνε αδυναμία να αναλάβει τη διεκπεραίωση των εξετάσεων λόγω φόρτου εργασίας. Κάτι που προκάλεσε ανησυχίες στον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος και συγκάλεσε για τις 11 το πρωί σύσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο του κλάδου επιθεωρητών μέσης, για επίλυση του προβλήματος 

«Οι όποιες ανησυχίες που είχαμε σχετικά με το πως ερμηνεύονται οι κεντρικές εξετάσεις και ποιοι πρόκειται να αναλαμβάνουν κάθε φορά το θέμα της θεματοθέτησης και οι όποιες επιφυλάξεις έχουν αρθεί πλέον ο ρόλος των επιθεωρητών εξηγήθηκε στον Υπουργό μεχρι που μπορεί να φτάσει λογω του μικρού αριθμού επιθεωρητών αλλα και του πολυ μεγάλου φόρτου εργασίας που έχουν για άλλα καθήκοντα», δήλωσε ο ΓΓ Κλάδου Επιθεωρητών Μέσης, Σπύρος Αντωνέλλος. 

«Μετά από την επίλυση οργανωτικών θεμάτων που τέθηκαν, οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις έχουν αρθεί. Το ΥΠΠ σε απόλυτη συνεργασία με το ΚΕΜΕ θα αντιμετωπίσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση των Κεντρικών Εξετάσεων Τετραμήνων», δήλωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο τα εμπόδια για έναρξη των εξετάσεων τετραμήνων από τη νέα σχολική χρονιά παραμένουν. Η παγκύπρια συνομοσπονδία γονέων μέσης έχει αποδεχθεί την πρόταση του ΔΗΚΟ, η ΟΕΛΜΕΚ αναμένει τις εξελίξεις, ενώ οι μαθητές εμμένουν στη θέση για μη εφαρμογή των εξετάσεων. 

«Επίσημα το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο ακόμη δεν την έχει μελετήσει σίγουρα την έχουμε δει και χθες στην επιτροπή παιδείας της Βουλής, εμείς εκείνο που περιμένουμε αύριο στην ολομέλεια της Βουλής ειναι να δουμε πιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββα,

«Οι μαθητές εχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους μέσω διαφόρων διαδικασίων οτι το μαθητικό κίνημα έχει ταχθεί αμετάκλητα ενάντια σε αυτό το μέτρο για τις εξετάσεις στα τετράμηνα», δήλωσε ο Πρόεδρος ΠΣΕΜ, Παναγιώτης Γεωργίου. 

Αύριο ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής θα τεθούν δυο προτάσεις .Η μια του ΔΗΚΟ για τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας και εφαρμογή των εξετάσεων και η δεύτερη του ΑΚΕΛ για κατάργηση της. 

Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.