Συσκέψεις επί συσκέψεων για την επίλυση προβλημάτων στο ΓεΣΥ [ΒΙΝΤΕΟ]

Αποφάσεις για τη επίλυση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο Σύστημα πάρθηκαν κατά τη συνάντηση του υπ. Υγείας με τον ΟΑΥ και τους παροχείς υγείας.

Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου οι αρμόδιοι να συζητήσουν και να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα εντοπίζονται στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Σε δηλώσεις του στο «Μέρα Μεσημέρι», ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Άθως Τσινωντίδης, ανέφερε πως χθες είχε πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη στην παρουσία του υπουργού Υγείας και εκπρόσωπων όλων των παροχέων  που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πρώτη φάση του ΓεΣΥ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τσινωντίδης, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις και εντυπώσεις των παροχέων για την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Ελλείψεις φαρμάκων

Ερωτηθείς ποια είναι τα προβλήματα εντοπίζουν,  ο κ. Τσινωντίδης απάντησε: «Όσον αφορά τα προβλήματα, συζητήσαμε το θέμα κάποιων ελλείψεων φαρμάκων που έχουν παρατηρηθεί στα φαρμακεία. Έχουμε εξηγήσει τα μέτρα ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνει ο Οργανισμός σε συνεργασία τόσο με τους φαρμακοποιούς όσο και με τους διανομείς και εισαγωγείς φαρμάκων στην Κύπρο. Ούτως ώστε ο Οργανισμός να ενημερώνεται εγκαίρως να μη συνταγογραφούνται φάρμακα τα οποία είναι σε έλλειψη».

Σημείωσε δε, πως είναι σε επαφή με τους εισαγωγείς φαρμάκων για να γίνεται καλύτερη ενημέρωση.

Υπερσυνταγογραφήσεις

Όσον αφορά τις υπερσυνταγογραφήσεις ο κ. Τσινωντίδης είπε πως το σύστημα πληροφορικής του ΓεΣΥ δίνει τη δυνατότητα να εφαρμοστούν και περιορισμοί και κανόνες. Εξήγησε δε, πως έχει αποφασιστεί σταδιακά από την πρώτη Ιουλίου θα αρχίσουν να εφαρμόζονται εκείνοι οι κανόνες οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ορθότερη χρήση φαρμάκων και στην αντιμετώπιση της κατάχρησης.

Ραντεβού σε Π.Ι.

Σε σχέση με τα ραντεβού των δικαιούχων στους προσωπικούς ιατρούς τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είναι κλειστά, ο γενικός διευθυντής του ΟΑΥ είπε πως «οι γιατροί που έχουν στους καταλόγους τους μεγάλο αριθμό δικαιούχων καλό είναι να δίνεται προτεραιότητα στους ασθενείς που έχουν άμεσες ανάγκες». «Δικαιούχοι που θέλουν να επισκεφθούν  τον προσωπικό τους γιατρό είτε για να τον γνωρίσουν είτε για να υπογράψουν την αίτηση αμοιβαίας αποδοχής είτε για θέματα τα οποία δεν είναι επείγοντα, να επιδείξουν υπομονή», τόνισε.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι πολίτες που διαφωνούν με τις υποδείξεις του προσωπικού του ιατρού π.χ. για διευθέτηση ραντεβού μπορούν να του ζητήσουν να τους διαγράψει από τον κατάλογο του και να εγγραφούν σε άλλο Π.Ι.


Επιμέλεια: Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.