Μειωμένη η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια [ΒΙΝΤΕΟ]

Πέραν των 105 χιλιάδων δικαιούχων εγγράφηκαν σε προσωπικό ιατρό του δημοσίου.

Ηρεμία παρατηρείται τις τελευταίες δύο βδομάδες στα δημόσια νοσηλευτήρια με την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Το σκηνικό έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό αφού η προσέλευση των ασθενών δε θυμίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα που αντίκριζε κανείς στα δημόσια νοσηλευτήρια πριν την 1η Ιουνίου.

Μιλώντας στο «Μέρα Μεσημέρι» για την προσέλευση στα δημόσια νοσηλευτήρια, ο λειτουργός του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου, είπε πως είναι αναμενόμενη η μειωμένη προσέλευση διότι έχει μπει σε εφαρμογή ένα σύστημα υγείας.

Εξηγεί δε, πως αρκετοί πολίτες που ήταν δικαιούχοι στο παλαιότερο σύστημα ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στα δημόσια νοσηλευτήρια, ενώ σήμερα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται και άλλους πάροχους υγείας που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Πρόσθεσε δε, πως ο στόχος του ΟΚΥπΥ είναι να μπορέσει βάσει της δυνατότητας που έχει να εξυπηρετήσει  τους ασθενείς  που επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία έγκαιρα και σε εύλογο χρόνο, ούτως ώστε να μην παρατηρούνται αυτά που παρατηρούνταν κατά τα περασμένα χρόνια.

Ερωτηθείς πόσοι ασθενείς εγγράφηκαν σε γιατρούς που βρίσκονται στα κρατικά νοσηλευτήρια, ο κ. Χαριλάου απάντησε πως  πέραν των 105,000 δικαιούχων εγγράφηκαν σε προσωπικό ιατρό του δημοσίου.

«Θεωρούμε ότι υπάρχει περιθώριο για να εγγραφούν ακόμη περισσότεροι δικαιούχοι στους καταλόγους των προσωπικών ιατρών του δημοσίου και πιστεύουμε ότι στο τέλος της μέρας θα φθάσουμε τον αριθμό των δικαιούχων που στοχεύουμε (περίπου 180 χιλίαδες)», υπογράμμισε.


Επιμέλεια: Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.