Συνάντηση ΠτΔ με Δικαστές Ανωτάτου. Οι "ζυμώσεις" για τις μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα

Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με δικαστές του Ανωτάτου είχαμε χθες στο Προεδρικό. Η συνάντηση ήταν διάρκειας τριών ωρών και στο επίκεντρο βρέθηκαν οι μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη.

Τα τρία βασικά νομοσχέδια για εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χθες πρόεδρος της Δημοκρατίας και Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τρίωρη συνάντηση, συζητήθηκαν σε βάθος οι αλλαγές που προβλέπονται για την σύνθεση του Δικαστικού Συμβουλίου, ο διαχωρισμό της δικαιοδοσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και η τροποποίηση που Συντάγματος που απαιτείται για υλοποίηση του διαχωρισμού, καθώς και το θέμα του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου. 

"Ηταν μια χρήσιμη συνάντηση εργασίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία, στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα και του Υπουργού Δικαιοσύνης, να συζητήσει με μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία είναι σε εξέλιξη." δήλωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου. 

Ενδεκτικό της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης είναι το γεγονός, πως την συνάντηση γνωστοποίησε χθες το βράδυ η Προεδρία της Δημοκρατίας με ανάρτηση στο twitter η οποία συνοδεύεται και από σχετικές φωτογραφίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΝΑ, οι ζυμώσεις για το θέμα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, με σκοπό να ολοκληρωθεί η συζήτηση των τριών βασικών νομοσχεδίων για την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, ώστε να κατατεθεί άμεσα στη βουλή, για ψήφιση το συντομότερο δυνατό.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...