Εργασίες στη λεωφόρο Καλλιπόλεως - Ενημέρωση από την Αστυνομία

Εργασίες θα διεξάγονται και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας και στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Παραλιμνίου.

Ημέρα εργασιών για το τμήμα δημοσιίων έργων η σημερινή. 

Μονοδρομημένη η λεωφόρος Καλλιπόλεως - Πώς θα διοχετεύεται η κυκλοφορία
Σύμφωνα με την Αστυνομία από σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου, μέχρι και τις 18 Μαΐου, 2019, στο πλαίσιο ανάπλασης της λεωφόρου Καλλιπόλεως, στην Λευκωσία, η λεωφόρος Καλλιπόλεως θα είναι μονοδρομημένη με κατεύθυνση προς την λεωφόρο Λεμεσού, από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Εθνικής Φρουράς, μέχρι τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την λεωφόρο Λεμεσού. 

Κατά την εκτέλεση των εργασιών, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος οχημάτων από την λεωφόρο Λεμεσού προς την λεωφόρο Καλλιπόλεως. Η τροχαία κυκλοφορία από την λεωφόρο Λεμεσού προς την λεωφόρο Καλλιπόλεως θα διοχετεύεται μέσω της οδού Εθνικής Φρουράς.

Εργασίες στους αυτο/δρομους Λευκωσίας - Λάρνακας και Λάρνακας – Παραλιμνίου
Εργασίες θα διεξάγονται και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, στο τμήμα από την έξοδο προς Νήσου, μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Παραλιμνίου, στο τμήμα από τον κόμβο παλαιού Αεροδρομίου Λάρνακας, μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς.
 
Οι εργασίες αφορούν κλάδεμα των θάμνων της κεντρικής νησίδας και των πρανών των δύο αυτοκινητόδρομων. Άρχισαν την περασμένη Δευτέρα, 6 Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου, 2019.  Οι εργασίες θα διεξάγονται μεταξύ των ωρών 8.30π.μ., μέχρι και 5.00μ.μ., καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακων.
 
Κατά τη διάρκεια τους θα κλείνει τμηματικά η μία λωρίδα κυκλοφορίας για απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου και η τροχαία κυκλοφορία θα διοχετεύεται μέσω της διπλανής λωρίδας του δρόμου.
 
Στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού και στον παρακαμπτήριο δρόμο Λεμεσού, στο τμήμα από την έξοδο Ανθούπολης, παρά τον Ύψωνα, μέχρι τη γέφυρα Πέτρας του Ρωμιού, επίσης θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης των δέντρων και θάμνων της κεντρικής νησίδας. Οι εργασίες θα διεξάγονται από τις 9.00π.μ., μέχρι και τις 4.00μ.μ.
 
Στην Πάφο, λόγω της διεξαγωγής εργασιών για ανακατασκευή του συνδετήριου δρόμου μεταξύ κυκλικών κόμβων ΚΟΤ και Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, στη Γεροσκήπου, ο δρόμος παραμένει κλειστός. Οι οδηγοί προτρέπονται να χρησιμοποιούν τις οδούς Θεάς Αφροδίτης, Γερμανίνας και Αγαπήνωρος. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 14 Οκτωβρίου 2019.
 
Υπενθυμίζεται ότι, τμήμα του παλαιού δρόμου Λεμεσού - Πάφου, παρά την Πέτρα του Ρωμιού, λόγω σοβαρού προβλήματος διάβρωσης των πρανών, είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση για λόγους οδικής ασφάλειας και διεξαγωγής οδικών έργων.

Συγκεκριμένα από Πάφο προς Λεμεσό, ο παλαιός δρόμος είναι κλειστός 200μ., περίπου μετά την πάροδο που οδηγεί προς το τουριστικό εστιατόριο ΚΟΤ παρά την Πέτρα του Ρωμιού. Η πρόσβαση από Πάφο προς Πισσούρι/Λεμεσό γίνεται μόνο από τον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού και τον ανατολικότερο ανισόπεδο κόμβο Πισσουρίου.

Από Λεμεσό προς Πάφο ο παλαιός δρόμος είναι κλειστός από τη συμβολή του με το συνδετικό δρόμο που οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου. Η πρόσβαση από Λεμεσό και Πισσούρι προς Πέτρα του Ρωμιού γίνεται από τον αυτοκινητόδρομο μέσω του δυτικότερου ανισόπεδου κόμβου Πέτρας του Ρωμιού. Οι εργασίες αποκατάστασης στο δρόμο αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου.
 
Προτρέπονται όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους να τηρούν πάντοτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τα σήματα Τροχαίας.
 
Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...