Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

ΣΑ: Να αποφευχθούν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο κυπριακό

Απαντούν στην απόφαση της Τουρκίας να στείλει νέο ερευνητικό σκάφος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας τονίζουν την επείγουσα ανάγκη αποφυγής ενεργειών οι οποίες θα προκαλέσουν ζημιά στις προσπάθειες επιτυχίας στο Κυπριακό. Η προτροπή αυτή περιέχεται στη δήλωση που διάβασε προς τον Τύπο ο Ινδονήσιος προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων του σώματος για το Κυπριακό. Στη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις, Μίροσλαβ Γιέντσα, ενημέρωσε το μέλη για την πρόσφατη έκθεση καλών υπηρεσιών του ΓΓ.

Όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, η αναφορά αυτή αποτελεί και την απάντηση του Σ.Α. στην απόφαση της Τουρκίας να στείλει νέο ερευνητικό σκάφος στην Ανατολική Μεσόγειο.Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του Σ.Α. Dian Triansyah Djani αναφέρει ότι τα μέλη καλωσορίζουν την τελευταία έκθεση του ΓΓ και την απόφασή του να ζητήσει από την κ. Λουτ να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις.

Τα μέλη «έδωσαν έμφαση στην επείγουσα ανάγκη για μία διευθέτηση, η οποία θα είναι εξαιρετικά προς τα οικονομικά συμφέροντα και την ασφάλεια όλων των Κυπρίων και της περιοχής».Τα μέλη προτρέπουν τις πλευρές «να συμφωνήσουν όρους αναφοράς ως βάση για ουσιαστικές και προσανατολισμένες σε αποτελέσματα διαπραγματεύσεις, έχοντας κατά νου το φυσικό παράθυρο ευκαιρίας που παρουσιάζει ο παρόν εκλογικός κύκλος».

Τα μέλη ενθαρρύνουν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να προετοιμαστούν για τη διευθέτηση μέσω θετικών δημοσίων μηνυμάτων για τις συγκλίσεις και πορεία προς τα εμπρός.

Δίνουν έμφαση «στην ανάγκη αποφυγής δραστηριοτήτων που προκαλούν ζημιά στις πιθανότητες επιτυχίας», προτρέποντας παράλληλα και την «εφαρμογή και περαιτέρω ανάπτυξη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης».
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Σ.Α. ανέφερε ότι τα μέλη δηλώνουν ότι προσβλέπουν σε περαιτέρω ενημέρωση για την πρόοδο στις συνομιλίες της κ. Λουτ με τα μέρη.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.