Περισσότερο χρόνο για μελέτη στις Παγκύπριες Εξετάσεις ζητούν οι μαθητές

Νέα αναταραχή στις τάξεις των μαθητών. Αυτή τη φορά για την ημερομηνία έναρξης των παγκυπρίων εξετάσεων και τη λήξη των μαθημάτων. Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε επανάληψή σε δυο μέρες, διαμηνύουν στο Υπουργείο το οποίο τους απαντά πως η προετοιμασία τους έπρεπε να αρχίσει να καιρό.

Αποδέκτης πολλών παραπόνων από μαθητές, είναι η Παγκύπρια συντονιστική επιτροπή μαθητών για το διάστημα δυο ημερών που μεσολαβεί από τη λήξη των μαθημάτων στις 17 Μαίου και την έναρξη των παγκύπριων εξετάσεων στις 20 Μαίου. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΣΕΜ Παναγιώτη Γεωργίου «είναι αδιανόητο να δίνεται μόλις ένα Σαββατοκυρίακο μεταξύ της ληξης των μαθημάτων και της έναρξης των τόσο καθοριστικών για το μέλλον των μαθητών παγκύπριων εξετάσεων./ Το Υπουργείο είχε πει ότι τα μαθήματα θα λήξουν το πρώτο δεκαήμερο του Μάιου όμως ίσως λογο κακών σχεδιασμών και της αναταραχής η οποία υπήρξε στην παιδεία».

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ ανέφερε ακόμη πως έχουν αποστείλει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας να τους δοθεί επιπλέον χρόνος. Κάτι που φαίνεται ότι δεν θα γίνει τελικά, αφού το Υπουργείο ανακοίνωση αναφέρει ότι ο προγραμματισμός για την σχολική χρονιά είχε δημοσιευθεί απο τις 28 Νοεμβρίου όπως και το προσχέδιο του προγράμματος των παγκυπρίων εξετάσεων, το οποίο και εστάλη στην ΠΣΕΜ στις 17 Ιανουαρίου, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε διαφωνία. 

Επισημαίνει παράλληλα πως η κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών για τις παγκύπριες εξετάσεις πρέπει να ξεκινά νωρίτερα . 

Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.