Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Υπουργός Άμυνας: Ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης συναντήθηκε με το Γάλλο ΥΠΕΞ και αξιωματούχους του ΟΗΕ .

Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ολοκλήρωσε τη Δευτέρα την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη με αφορμή την συμμετοχή του και δήλωσε ικανοποιημένος για τις επαφές που είχε, τόσο με αξιωματούχους του διεθνούς οργανισμού, όσο και ομολόγους του και αξιωματούχους άλλων χωρών.

Τη Δευτέρα ο κ. Αγγελίδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, ο οποίος ήταν στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, από κοινού με την Γερμανία, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, αλλά και της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που λαμβάνει χώρα αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, στη διάρκεια της συνομιλίας τους συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και έγινε αλληλοενημέρωση για τα ενεργειακά και την ασφάλεια.

Συναντήθηκε επίσης με τον αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις, Miroslav Jenca, με τον οποίο συζήτησαν το κυπριακό και ζητήματα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Όπως δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, ο αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού του ανέφερε ότι «η σύμβουλος του ΓΓ Τζέιν Χολ Λουτ προσπαθεί πάρα πολύ και πιστεύει ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να καθορίσει τους όρους αναφοράς για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων».

Το πρωί της Δευτέρας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις Ζαν Πιέρ Λακρουά και τον βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιο για την υποστήριξη των επιχειρήσεων Atul Khare.

«Καταστήσαμε σαφές ότι δεν μπορεί να συνδέεται η επανάληψη των συνομιλιών για το κυπριακό με την παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Και οι δύο συμφώνησαν απόλυτα με την επισήμανσή μας, ότι η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης είναι αυτή που διατηρεί το καθεστώς της ασφάλειας στο νησί και δεν μπορούν να αλλοιωθούν οι όροι εντολής της» είπε.

Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ιδιαίτερα τη συμβολή της Κύπρου στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, που ξεπερνούν την κάλυψη του ενός τρίτου του κόστους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την συμμετοχή ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού στην ειρηνευτική αποστολή του Λιβάνου (UNIFIL).

«Ως Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρουμε εγκαταστάσεις κι όποιες άλλες σχετικές διευκολύνσεις είναι αναγκαίες για την υποστήριξη στο ναυτικό τμήμα της UNIFIL.  Αυτό αφορά τον ελλιμενισμό των γερμανικών και ελληνικών πολεμικών σκαφών, πριν μεταβούν στο χώρο της αποστολής τους και κατά καιρούς πολεμικών σκαφών άλλων χωρών, όπως λχ της Βραζιλίας», ανέφερε.

Παράλληλα ο κ. Αγγελίδης σημείωσε και την μόνιμη προσφορά κι όταν είναι αναγκαίο την χρησιμοποίηση της Κύπρου για την ασφαλή απομάκρυνση προσωπικού του ΟΗΕ και άλλων χωρών από πεδία συγκρούσεων στην περιοχή.

«Αυτό δείχνει και τη συμβολή και το ενδιαφέρον της Κύπρου για τις αποστολές του ΟΗΕ κι ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο μία χώρα που φιλοξενεί ειρηνευτική αποστολή του διεθνούς οργανισμού», ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας.

Τέλος, ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε για τη δέσμευση της πλευράς μας στο διάλογο και την επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.