Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

6ο Συνέδριο για βιώσιμη κινητικότητα και ευφυή συστήματα μεταφορών

Οι προκλήσεις για τα νησιά στην εποχή της κυκλικής οικονομίας, η βιώσιμη κινητικότητα και τα ευφυή συστήματα μεταφορών ήταν στο επίκεντρο συνεδρίου που διοργάνωσε το Υπουργείο Μεταφορών.

Συνέδριο για τα νησιά στην εποχή της κυκλικής οικονομίας, τη βιώσιμη κινητικότητα και τα ευφυή συστήματα μεταφορών πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία με σκοπό να παρουσιαστούν οι τεχνολογικές εξελίξεις στους συγκεκριμένους τομείς. 

Στον εκθεσιακό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Φιλοξενία βρίσκεται η τελευταία λέξη της επιστήμης σχετικά με τη βιώσιμη κινητικότητα, την ηλεκτροκίνηση, και τα καινοτόμα έργα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ. Ανάμεσα στους εκθέτες και ο Όμιλός Πιλακούτα, ο οποίος παρουσίασε τα ηλεκτρικά BMW i3, BMW i8 και Nissan Leaf. 

Όπως ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, η Κυβέρνηση προωθεί πακέτο δράσεων βιώσιμης κινητικότητας που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου «Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την υλοποίηση δράσεων από το Γενικό Σχέδιο Ολοκληρωμένης Κινητικότητας Λευκωσίας και την ανάπτυξη αντίστοιχων σχεδίων βιώσιμης αστικής κινητικότητας για τις άλλες πόλεις της Κύπρου.» 

Ενώ ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνεται ξεχωριστή συλλογή οργανικών αποβλήτων ανακυκλώσιμων υλικών. «Αναμένουμε ότι η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση δημοτικών αποβλήτων θα αυξηθούν κατά 55% μέχρι το 2025, 60% μέχρι 2030 και 65% μέχρι 2035» εξήγησε ο κ. Καδής. 

Στόχος του Υπουργείου είναι να μειωθούν στο 10% μέχρι το 2035 τα απόβλητα που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.