Πρώτος απολογισμός Χριστόφια για την Προεδρία

 

Πεπεισμένος ότι η Κύπρος μπορεί να ασκήσει την καλύτερη Προεδρία από όσα μικρά ευρωπαϊκά κράτη, είχαν την ευκαιρία να προεδρεύσουν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κος Χριστόφιας ο οποίος προήδρευσε ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή Υπουργών, Γενικών Διευθυντών Υπουργείων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τα θετικά σχόλια τα οποία απέσπασε μέχρι στιγμής η Λευκωσία, τόσο από τους προέδρους της Κομισιόν και του Συμβουλίου, όσο και του Ευρωκοινοβουλίου. Ζήτησε ωστόσο περισσότερη δουλειά από πολιτικά πρόσωπα και τεχνοκράτες.

Σε ότι αφορά στην ατζέντα της Κυπριακής Προεδρίας, ο κος Χριστόφιας ξεχώρισε ως θέμα κλειδί, τόσο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και την τελική αξιολόγηση Λευκωσίας, την έγκριση του Πολυετούς Δημοσιονομικού πλαισίου 2013-2020.

Έμφαση έδωσε επίσης στις συζητήσεις για το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, την Αγροτική Πολιτική, καθώς και την αντιμετώπιση της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που ταλανίζει την Ευρώπη και ειδικότερα την ζώνη του Ευρώ.

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.