"Όχι" στο ΓΕΣΥ είπαν και οι νευροχειρούργοι

Ακόμη ένα όχι για συμμετοχή στο ΓΕΣΥ. Σειρά στα όχι, πήραν οι νευροχειρούργοι. Να μην ενταχθούν στο προτεινόμενο από το κράτος σήμερα Γενικό Σχέδιο Υγείας προτρέπει τα μέλη της και η Νευροχειρουργική Εταιρεία Κύπρου σημειώνοντας ότι το εν λόγω σχέδιο «δυστυχώς παρουσιάζει αρκετές προχειρότητες που δεν εξασφαλίζει ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών, πολύ δε περισσότερο των ασθενών που χρήζουν νευροχειρουργικής φροντίδας».
 
Σε ανακοίνωσή της η Νευροχειρουργική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των περιστατικών που αντιμετωπίζουμε τόσο σε χρόνια όσο και σε επείγοντα, πιστεύουμε ότι ένα καλά προγραμματισμένο και μελετημένο ΓεΣΥ θα βοηθούσε τόσο τους ασθενείς όσο και τους γιατρούς μας».
 
Προσθέτει ότι «όσο η εξωνοσοκομειακή, όσο και η ενδονοσοκομειακή εργασία όπως προτείνεται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας δεν μας βρίσκει σύμφωνους».
 
Η Νευροχειρουργική Εταιρεία Κύπρου εκφράζει στήριξη στις αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και στις ενέργειες του Διοικητικού του Συμβουλίου για βελτίωση του ΓεΣΥ, με γνώμονα την παροχή ποιοτικής και ασφαλούς φροντίδας Υγείας στην Κύπρο.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.