Ο ΠΙΣ «γυρίζει την πλάτη» στο ΓΕΣΥ

Για ακόμη μια φορά ο ΠΙΣ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Συμβουλίου του Ιατρικού Σώματος του ΠΙΣ, στην οποία ανταλλάχτηκαν απόψεις και αξιολογήθηκε το αποτέλεσμα των συσκέψεων στο Προεδρικό . Αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος να καλεί τα μέλη του να ΜΗΝ συμμετάσχουν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας. 

Όπως πληροφορείτε ο ΑΝΤ1, νωρίτερα συνεδρίασαν τα μέλη Συμβουλίων Επιστημονικών Εταιρειών για να καθορίσουν τα επόμενα τους βήματα και να ξεκαθαρίσουν τη δική τους θέση που κατέθεταν στην συνεδρία. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυξάνεται ο αριθμός των επιστημονικών εταιρειών και οι ειδικότητες των ιατρών που τάσσονται κατά της συμμετοχής τους στο ΓΕΣΥ. 

Συγκεκριμένα  τα μέλη του Δ.Σ της Γυναικολογικής Εταιρείας εξετάζοντας τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους , φαίνεται να  είναι αρνητικοί ως προς την ένταξη τους στο ΓΕΣΥ.

Την ίδια ώρα και η Επιστημονική Εταιρεία Γενικής Χειρουργικής σε συνεδρία της το απόγευμα φαίνεται να τάσσεται εναντίον της συμμετοχής της στο ΓΕΣΥ καθώς  με βάση τα δεδομένα που έχει ενώπιων της δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη .  

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν πως και άλλες επιστημονικές εταιρείες θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο  δηλαδή να ταχθούν κατά της ένταξης τους στο ΓΕΣΥ . Οι  επιστημονικές εταιρείες θα ενημερώσουν τα μέλη τους με σχετική ανακοίνωση που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΠΙΣ:  
«Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος μετά την μαζική Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ημερομηνίας 27/10/2018 έλαβε ξεκάθαρη εντολή  για τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ιατρών στο προτεινόμενο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ).

Ως οφείλαμε με καλή πίστη προσήλθαμε στο διάλογο στη βάση αυτών των προϋποθέσεων. Κατά τις συναντήσεις που είχαμε με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά τις επιμέρους συγκλίσεις δυστυχώς επί της ουσίας οι διαφορές παρέμειναν ενώ η συνολική ανταπόκριση στα βασικά αιτήματά μας ήταν αρνητική.

Λαμβάνοντας  υπόψη όλα τα δεδομένα που έχουν συζητηθεί  μέχρι σήμερα και κυρίως τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί ο προτεινόμενος σχεδιασμός ως προς την ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφάλειας των ασθενών, το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) με ομόφωνη απόφαση του, καλεί τα μέλη του να μην συμμετάσχουν στο προτεινόμενο σχέδιο.

 O Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος παραμένει προσηλωμένος στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας καθώς και στην προστασία του ιατρικού λειτουργήματος και της αξιοπρέπειας των γιατρών.»


Δείτε επίσης ΕΔΩ, το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου του ΠΙΣ, που αποκάλυψε σήμερα ο ΑΝΤ1.

Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.