Οι προτεραιότητες της Φιλανδικής Προεδρίας στη συνάντηση Αναστασιάδη - Sipilä

Κεντρικό αντικείμενο της συνάντησης θα είναι το πρόγραμμα και οι προτεραιότητες της Φινλανδικής Προεδρίας και στο πλαίσιο αυτό, ο υποβοηθητικός ρόλος που είναι έτοιμη να παίξει η Κυπριακή Δημοκρατία για την επιτυχία της Φινλανδικής Προεδρίας, προσθέτει ο κ. Προδρόμου.

Οι προτεραιότητες της Φινλανδικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων στη Λευκωσία του Πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Juha Sipilä, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, αντικείμενο της συνάντησης ήταν επίσης οι διμερείς σχέσεις, τα περιθώρια διεύρυνσης και εμβάθυνσης των σχέσεων Κύπρου – Φινλανδίας, καθώς και περιφερειακά ζητήματα. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, είπε ο κ. Προδρόμου, τον Φινλανδό Πρωθυπουργό για όλο το πλέγμα τριμερών συνεργασιών που αναπτύσσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή και για τη χρησιμότητα αυτών των συνεργασιών στις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες της περιοχής, για τα ενεργειακά θέματα κοκ.
 
Ως κύρια θέματα στην συνάντηση ο κ. Προδρόμου ανέφερε το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021 – 2027, το ζήτημα της εσωτερικής αγοράς, την προώθηση της νομισματικής ένωσης και το μεταναστευτικό. 

Ιδιαίτερα απασχόλησαν τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, συνέχισε, η συνεργασία που υπάρχει με την Φινλανδία για νεοφυή επιχειρηματικότητα και η εξειδίκευση αυτής της συνεργασίας για τα start ups και τη δικοινοτική συνεργασία.

Την πλήρη στήριξη της Κύπρου στην Φινλανδική Προεδρία της ΕΕ, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτησή του στο twitter για τη σημερινή συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Juha Sipilä.

"Είναι με πραγματικά μεγάλη χαρά που υποδέχομαι σήμερα στην Κύπρο τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Juha Sipilä. Θέλω να εκφράσω την πλήρη στήριξή μας στη Φινλανδική Προεδρία που πιστεύουμε ότι αναγνωρίζει με ακρίβεια τις προτεραιότητες πολιτικής της `Ενωσης και αντιμετωπίζει τις κοινές προκλήσεις", ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στην ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.