Υπ. Υγείας: Καθοριστικής σημασίας για την υγεία η περίοδος που διανύουμε

Ο τομέας της υγείας διανύει την πιο καθοριστική περίοδο καθώς οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται προ των πυλών. Αυτό ανέφερε ο Υπουργός υγείας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΕΒ με θέμα υγεία και επιχειρήσεις. Παρά τις διαφωνίες και επιφυλάξεις για το ΓΕΣΥ θα εργαστούμε για να λειτουργήσει το σύστημα, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΟΕΒ.

Στην παρουσία του Υπουργού υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου η ομοσπονδία εργοδοτών και βιομηχάνων πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο Υγείας και Επιχειρήσεις στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία. 

Οπως ο Υπουργός ανέφερε στην ομιλία του, ο τομέας της υγείας διανύει την πιο καθοριστική περίοδο, καθώς οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις είναι προ των πυλών. Και σταθηκε στη συμμετοχή των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓΕΣΥ λέγοντας ότι θα έχουν καταλυτικό ρόλο στην ορθή εφαρμογή του σχεδίου και στη βιωσιμότητα του. 

 «Αναγνωρίζουμε τις ανησυχίες των μελών του ΠΑΣΙΝ και σε επικοινωνία μαζί τους εργαζόμαστε για να εξεύρουμε τις λύσεις εκείνες που θα καθησυχάσουν τους προβληματισμούς τους και να μπορούν να λειτουργούν ομαλά σε περιβάλλον ΓεΣΥ για τη σωστή εξυπηρέτηση των ασθενών συμπολιτών μας.»
 
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Χριστός Μιχαηλίδης ανέφερε πως η εισαγωγή του Γενικού σχεδίου υγείας αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική παροχή της κυπριακή πολιτείας προς τους πολίτες. Ενώ απευθυνόμενος προς τον Υπουργό σημείωσε πως η ΟΕΒ έχει εκφράσει με ειλικρίνεια τις επιφυλάξεις και διαφωνίες της για τον σχεδιασμό και τον τρόπο λειτουργίας του ΓΕΣΥ και ότι θα εργαστούν για να λειτουργήσει το σύστημα στη βάση των υφιστάμενων σχεδιασμών. 

 «Δεδομένου ότι σε λιγους μηνες θα ξεκινήσει η πρωτη φάση υλοποιηση του ΓΕΣΥ θεωρώ πως δεν μπορούσε να επιλεξουμε πιο κατάλληλη θεματολογία απο τη σημερινή». 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 5ης συνάντησης του δικτύου επαγγελματιών στον τομέα εργασιακών σχέσεων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.


Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.