Εκστρατεία: Λέμε όχι στο πλαστικό καλαμάκι

Μια νέα εκστρατεία αρχίζει ενάντια στα πλαστικά καλαμάκια. Η ομάδα εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα Λάρνακας έκανε την αρχή για να αντικατασταθούν όλα τα πλαστικά καλαμάκια με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία, με αφετηρία την Λάρνακα θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Όλα τα σχολεία της Κύπρου λένε όχι στα πλαστικά καλαμάκια. 

Η ομάδα εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα Λάρνακας εγκαινίασε εκστρατεία, στην οποία θα αντικαταστήσει όλα τα συμβατικά πλαστικά καλαμάκια με φιλικά προς το περιβάλλον καλαμάκια τα οποία θα δώσει σε μαθητές των σχολείων της Κύπρου. Η πρωτοβουλία, με αφετηρία αρχικά την πόλη της Λάρνακας επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης στην Κύπρο. 

Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής σε ομιλία του σε συνένετευξη τύπου για την εκστρατεία αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν στην εκπαίδευση της μελλοντικής γενιάς. 
 «Στην Κύπρο, με βάση μετρήσεις που έγιναν το 2015, καθένας από εμάς παράγει περίπου 18,5 κιλά πλαστικών απορριμμάτων τον χρόνο, ενώ το 2014 η Κύπρος παρήγαγε περισσότερο από 15,5 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών.» 

Εκ μέρους του Ειδικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα Λάρνακας, η εκπαιδευτικός Μαρία Ψιλόλυχνου δήλωσε πως επιδίωξη μέσω της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την περιβαλλοντική ρύπανση και να αναδειχθεί η Κύπρος ως πρώτη χώρα που υιοθετεί αυτή την βέλτιστη πρακτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 «Η δράση μας αυτή να αποτελέσει έμπνευση για άλλες δράσεις. Οι περισσότεροι από εμάς δεν συμφωνούμε με κάποια πράματα που γίνονται γύρω μας όμως για να αλλάξει αυτό εμείς πρέπει να πάρουμε δράση, εμείς πρέπει να προτείνουμε αυτές τις αλλαγές.» 

Η πρωτοβουλία «Λέμε όχι στο πλαστικό καλαμάκι» τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου περιβάλλοντος, με τη στήριξη του γραφείου τύπου και πληροφοριών. 

Κατά τη συνέντευξη Τύπου έγινε η πρώτη προβολή του τηλεοπτικού σποτ που έχει ετοιμαστεί για σκοπούς της εκστρατείας, με πρωταγωνίστρια την Σαλίνα το Φλαμίνγκο. 
Νάταλη Σάββα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.