Το αλκοόλ αποτελεί για τους 16χρονους κύπριους την πιο δημοφιλή ουσία

Τρίτη στην Ευρώπη η Κύπρος όσον αφορά την χρήση αλκοόλ από παιδιά. Το αλκοόλ αποτελεί για τους κύπριους 16χρονους την πιο δημοφιλή ουσία, ενώ 4 στους 5 μαθητές στη Κύπρο έχουν εύκολη πρόσβαση στο αλκοόλ.

Το αλκοόλ αποτελεί για τους 16χρονους κύπριους την πιο δημοφιλή ουσία. Ο πρόεδρος της αρχής αντιμετώπισης εξαρτήσεων Κύπρου, Χρύσανθος Γεωργίου, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε για την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται στην τρίτη θέση στην Ευρώπη, με ποσοστό 66%, όσον αφορά τη χρήση αλκοόλ από παιδιά. 

  • ΓΕΩΡΓΙΑ 72% 
  • ΤΣΕΧΙΑ 68% 
  • ΚΥΠΡΟΣ 66% 
«Στην Κύπρο το 2017, 290 άτομα επισκέφθηκαν τα θεραπευτικά προγράμματα. Η ΑΑΕΚ προωθεί στόχους και δράσεις για τη μείωση των αρνητικών συνεπειών που σχετίζονται με το αλκοόλ με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Αρχής αντιμετώπισης εξαρτήσεων, Χρύσανθος Γεωργίου. 

Νάταλη Σάββα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...