Νομικά εμπόδια για εγκλωβισμένους αγοραστές

Λύση για να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι αγοραστές επιχειρεί να βρει η επιτροπή νομικών της βουλής. Ετοιμάζει πρόταση νόμου η οποία θα διασφαλίζει ότι οι αγοραστές ακινήτων που έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες θα λαμβάνουν τίτλο ιδιοκτησίας. Στόχος το αναθεωρημένο κείμενο να οδηγηθεί στην Ολομέλεια τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Τέρμα στα νομικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι αγοραστές, θέτει η επιτροπή Νομικών της Βουλής. Ετοιμάζει πρόταση νόμου με στόχο να πληρωθούν τα κενά που εντοπίστηκαν στη νομοθεσία του 2015, η οποία θεσπίστηκε για προστασία των πολιτών οι οποίοι ενώ έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες δεν μπορούν να αποκτήσουν τίτλο ιδιοκτησίας των κατοικιών τους, λόγω οφειλών των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης. Υπόμνημα επί της πρότασης κατέθεσε η Νομική Υπηρεσία κατά την σημερινή συνεδρία.

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.