Εταιρικές επιδοτήσεις στους κύπριους αγρότες

Πενήντα-πέντε εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν τον Δεκέμβριο σε αγρότες, από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών. Ενώ από ιδρύσεως του Οργανισμού έχει καταβληθεί στους αγρότες μας ποσό που ανέρχεται στο 1.6 δις. ευρώ.

Από το Δεκέμβριο του 2017 έως σήμερα έχουν παραχωρηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών ποσά που ξεπερνούν τα 85εκ ευρώ για ενίσχυση περίπου 40 χιλιάδων αιτητών.

Αυτό ανέφερε ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Τίμης Ευθυμίου σε συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση της έναρξης των εκταρικών επιδοτήσεων, για αγροπεριβαλλοντικά και για τα επενδυτικά μέτρα. Και σημείωσε ότι ποσό 55 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθεί σε αγρότες εντός Δεκεμβρίου και πριν τα Χριστούγεννα .

Ο κύριος Τίμης Ευθυμίου δήλωσε ότι «Θα πρέπει να πω ότι με πολύ σκληρή δουλειά και λόγο και στενότητας του χρόνου λόγο των πολλών ελεγχων που είχαμε από τη Ευρωπαϊκή ένωση καταφέραμε και φέτος όπως και τα τελευταία τρία χρονια οι επιτοδησεια των εντατικών επιδοτήσεων να ξεκινήσουν την πρώτη Δεκεμβρίου»

Ανέφερε ακόμη ότι από την ημέρα ίδρυσης του Οργανισμού έχει καταβληθεί στους αγρότες της Κύπρου ποσό που ανέρχεται σε ένα κόμα έξι δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ για τις ενιαίες αιτήσεις εκταρικών Επιδοτήσεων του 2018, είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους και ότι ανέρχονται σε περίπου 33 χιλιάδες και αφορούν γύρω στις 350 χιλιάδες τεμάχια ή 1.4 εκατ. δεκάρια γεωργικής γης.

Πρόσθεσε ότι «Προτεραιότητα του Οργανισμού παραμένει η καταβολή των σχετικών ενισχύσεων που αφορούν τις ʼμεσες Ενισχύσεις και Μειονεκτικές Περιοχές πριν τα Χριστούγεννα. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας πληροφορώ ότι και αυτός ο στόχος του Οργανισμού θα υλοποιηθεί στο ακέραιο και πριν τις γιορτές θα προωθηθούν περί τα €55 εκ. προς ενίσχυση των αγροτών μας.»

Για τα αιγοπρόβατα και τους κτηνοτρόφους, ο κ. Ευθυμίου είπε ότι διενεργούνται επιτόπιοι έλεγχοι από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και μόλις ολοκληρωθούν και προωθηθούν τα αποτελέσματα στον ΚΟΑΠ, θα τύχουν επεξεργασίας οι αιτήσεις και θα εκδοθούν πληρωμές που θα ανέρχονται σε 3.7 εκ. ευρώ


Ραφαήλ Στυλιανού

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.