Αλματώδης η πρόοδος του Τουριστικού τομέα της Κύπρου σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Τη βεβαιότητα ότι η τουριστική βιομηχανία θα συνεχίσει την ανοδική πορεία που καταγράφει τα τελευταία χρόνια, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Σε χαιρετισμό του, στο δείπνο που παρέθεσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδόχων, εξήρε την συμβολή του τουρισμού στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Ατμομηχανή της ανάπτυξης και γενικότερα της κυπριακής οικονομίας, παραμένει η τουριστική βιομηχανία του τόπου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο τουρισμός θα συνεχίσει να οδηγεί την ανάπτυξη σε υψηλά επίπεδα γύρω από το τέσσερα τοις εκατό και στα αμέσως επόμενα χρόνια. 
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε παράλληλα την βεβαιότητα ότι ο τουρισμός θα ανταποκριθεί στις αυξανόμενες προκλήσεις και θα ενισχύσει τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα. 


Σε χαιρετισμό του, χθες βράδυ στη Λεμεσό, στο δείπνο που παρέθεσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδόχων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως με την βοήθεια της κυβέρνησης, υλοποιείται ένα ήδη επιτυχημένο και πολυεπίπεδο στρατηγικό πρόγραμμα για την δημιουργία νέων ανταγωνιστικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, με την παροχή πολεοδομικών και άλλων κινήτρων, με σημαντικές επενδύσεις για τον τόπο και έσοδα. 

«Η Κυβέρνηση προχώρησε στην υιοθέτηση τολμηρών κινήτρων, που οδήγησαν στη δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομής που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καζίνο - θέρετρο, μαρίνες, μεικτές αναπτύξεις και γήπεδα γκολφ, τα οποία εμπλουτίζουν και αναβαθμίζουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σημείωσε παράλληλα, πως η εξαιρετικά αγαστή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνέβαλε αποφασιστικά στην αλματώδη πρόοδο του τουριστικού τομέα, ενώ η δημιουργία νέων και ποιοτικά αναβαθμισμένων ξενοδοχειακών μονάδων θα αυξήσει τις κλίνες στις 104 χιλιάδες. 

«Τη φετινή περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2018, οι συνολικές αφίξεις τουριστών έφτασαν τα 3 εκατομμύρια 675 χιλιάδες, αριθμός που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ εννιαμήνου, αυξημένο κατά 7,8% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εξέφρασε επίσης, την πεποίθηση ότι η εκπόνηση της "Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό", αλλά και η δημιουργία του Υφυπουργείου, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση μίας σύγχρονης και ολοκληρωμένης πολιτικής.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι, μέσα από την κοινή προσπάθεια κρατικού και ιδιωτικού τομέα, θα δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα υποβοηθήσουν περαιτέρω την κυπριακή τουριστική βιομηχανία στο να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες προκλήσεις και απαιτήσεις, να ενισχύσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα», δήλωσε ο κος Αναστασιάδης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν για τη διαχρονική προσφορά τους στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, οι Χρίστος Μουσκής και Νικολής Νικολαϊδης, καθώς και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τη συμβολή της Κυβέρνησης.Κυριάκος Κυριακίδης

Μαριος

24/11/2018>21:42

Νομίζω πως τα στατιστικά στοιχεία είναι λανθασμένα, εκατομμύρια τουρίστες εισέρχονται στα κατεχόμενα , τουρίστες οι οποίοι καταφθάνουν στα αεροδρόμια της κυπριακής δημοκρατίας . Το ποσοστό του all inclusive είναι τεράστιο με αποτέλεσμα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δεινοπαθούν , μάλλον ο πρόεδρος και η ομάδα του ζουν σε άλλη χώρα . Με μαθηματική ακριβείς οδηγούμαστε σε καταστροφή ..... αλλά όπως και πριν το κούρεμα του 2013 όλοι ... στον κόσμο τους και στην τσέπη τους. Θα έρθει πάλι η μέρα που θα αναζητάμε τα γιατί όμως τότε ο κόσμος θα πάρει τον νόμο στα χέρια του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.