Άλλα οι εκπαιδευτικοί και άλλα ο Υπ. Παδείας. Από αύριο ο διάλογος στη ΜΕΠΕΥ για τα εργασιακά

Αρχίζει αύριο ο εντατικός διάλογος για τα εργασιακά θέματα των εκπαιδευτικών στην Μικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. Ο Υπουργός Παιδείας έδωσε σήμερα απάντηση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις για την διαφωνία τους ότι δεν περιλαμβάνονται στην ατζέντα θέματα που εισηγήθηκαν. Ποιο το αποτέλεσμα της περιοδείας του Υπουργού στην Παφο.

Πρώτη ουσιαστική σύσκεψη αύριο μεταξύ εκπαιδευτικών οργανώσεων και ΜΕΠΕΥ για τα εργασιακά θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς. Στην αντζέντα της αυριανής συνάντησης τέθηκαν 6 θέματα παρά το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ζήτησαν να συζητηθούν 11 άλλα θέματα , προκαλώντας νέες αντιδράσεις ,με τον Υπουργό να δίνει σήμερα απάντηση.

 «Όλα τα θέματα θα συζητηθούν στην ΜΕΠΕΥ και αυτά που έχουν γραφτεί είναι αυτά που έχουν συμφωνηθεί.»

Ο Υπουργός Παιδείας μιλούσε στο πλαίσιο της περιοδειας του στην Πάφο όπου συναντήθηκε με Βουλευτές , μέλη της σχολικής εφορείας και τους οργανωμένους γονείς. Όπως ανεφερε ο κυριος Χαμπιαούρης τέθηκαν χρονοδιαγράμματα για αντιμετώπιση των προβλημάτων, κυρίως των κτηριολογικών, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της επαρχίας .

Η πιο σοβαρή εκκρεμότητα είπε, είναι η ανέγερση νέου Γυμνασίου μετά τη μετακίνηση του Νικολαΐδου Γυμνασίου . Σε σχέση με την Τεχνική εκπαίδευση ο Υπουργός είπε πως για πρώτη φορά στην Παφο από τη σχολική χρόνια 2019-2020 θα λειτουργήσει εσπερινή τεχνική σχολή ενώ προανήγγειλε και τη λειτουργία νέας Τεχνικής σχολής στο Λύκειο Εμπας.

 «Το Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει επέκταση της τεχνικής σχολής της Παφου στην Εμπα με συγκεκριμένους κλάδους και τέθηκε και το θέμα μελλοντικά να δημιουργηθεί νεά τεχνική σχολή στην Παφο δεν ειμαστε αρνητικοί θα δουμε τις ανάγκες και γιατί όχι»

Στόχος του Υπουργείου ειπε είναι να συνδέσει το σχολείο με την αγορά εργασίας και την οικονομία του τόπου.
Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.