Επίσκεψη Αναστασιάδη στο Δήμο Λευκωσίας (video)

 

 

Την πρώτη επίσκεψη στο Δημαρχείο Λευκωσίας μετά τις Δημοτικές εκλογές και συνάντηση με τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης.

"Εύχομαι όσα έχουμε συζητήσει για μιαν αποδοτικότερη και λειτουργικότερη Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχετε την ευκαιρία να τα υλοποιήσετε", είπε ο κ. Γιωρκάτζης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε το Δημοτικό Συμβούλιο με τον κ. Αναστασιάδη και αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Ανταπαντώντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι "η πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο, ύστερα που του εδόθη και περίοδος χάριτος, για να διαφανεί πόσο εννοούσε τα όσα προεκλογικά έλεγε, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, διότι, μέσα και από τις συνέργειες όπως διαμορφώνονται και με τη συμβολή των Δημοτικών Ομάδων, έχει γίνει κατορθωτό, πράγματι, να υλοποιηθούν σημαντικές από τις εξαγγελίες, που δημιουργούν τις προοπτικές, αφού διαγνωσθούν τα προβλήματα, να αντιμετωπισθούν και με τις ανάλογες πολιτικές".

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε "απόλυτη ικανοποίηση" και συνεχάρη τον κ. Γιωρκάτζη και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των Ομάδων "για τη συνεργασία που έχουν μεταξύ τους και δεν έχω αμφιβολία", πρόσθεσε, "ότι η Λευκωσία έχει κάθε προοπτική και πολιτιστική πρωτεύουσα να γίνει και ευρωπαϊκή πρωτεύουσα να παραμείνει".

"Αυτό, το οποίο έχω πει στο Δήμαρχο", δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, "είναι ότι πρέπει να υπάρξει μία ολοκληρωμένη από πλευράς του κράτους αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν θα περιορίζεται στη διοικητική αποκέντρωση και ενίσχυση των δήμων, αλλά και στην οικονομική αυτονομία".

"Υπάρχουν οι τρόποι και χρειάζεται απλά", είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, "να τολμήσουμε να πάρουμε εκείνα τα μέτρα είτε τούτα λέγονται δημιουργία καζίνο σε κάθε μιαν των επαρχιών, έτσι ώστε τα κέρδη, τα έσοδα να διατίθενται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπάρχουν οι τρόποι, όπως είναι η εισήγηση για ενοποίηση του τέλους ή του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, υπάρχουν κάποιες άλλες μελέτες για αύξηση του συντελεστή δόμησης και αγορά συντελεστή δόμησης από όσους έχουν κατά το ήμισυ και κατά το άλλο ήμισυ να καταβάλλεται στους δήμους και υπάρχει σωρεία μέτρων, τα οποία μπορεί να ληφθούν".

"Αυτό, που έχω πει στον Δήμαρχο και στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου", συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης, "είναι πως ό,τι πρέπει να γίνει θα πρέπει να γίνει το συντομότερο και, εν πάση περιπτώσει, να μην αφήνουμε από αναβολή σε αναβολή μιαν εκκρεμότητα που δεν συνάδει ποσώς με τα ευρωπαϊκά δεδομένα".

"Αυτό που ισχύει στην Ευρώπη", δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, "είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη αποκέντρωση και οι περιφέρειες σήμερα διαδραματίζουν το σημαντικότερο ρόλο από ό,τι πολλές φορές οι κεντρικές Κυβερνήσεις".

Επίσης, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, "με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είδα να μετατρέπεται για το εξάμηνό μας της Προεδρίας η πρωτεύουσα σε μιαν, πραγματικά, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και μακάρι να υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες να συνεχίσει κατά τον ίδιο τρόπο και τα όσα παρακολουθούμε σαν έργα για προβολή της πρωτεύουσας".

"Εύχομαι, πράγματι", πρόσθεσε, "έργα σημαντικά, όπως είναι έργα πολιτισμού, το Μέγαρο Πολιτισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο και κάποια άλλα, να γίνει δυνατό να υλοποιηθούν το συντομότερο, για να αναβαθμισθεί και η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών από πλευράς τουρισμού μας", τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.