Στο Στρασβούργο για την Προεδρία σήμερα ο Χριστόφιας

 

 

 
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ θα υπογράψει και το βιβλίο επισκεπτών.
 
Στη συνέχεια θα έχει 20λεπτες διμερείς εθιμοτυπικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα θα συναντηθεί διαδοχικά με τον  Πρόεδρο των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) Martin Callannan, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) Joseph Daul, με τους Συμπροέδρους των Πρασίνων (Greens/Europe Free Alliance) Daniel Cohn-Bendit και Rebecca Harms, με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) Guy Verhofstadt, τους Συμπροέδρους του Κόμματος της Ευρώπης της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας (EFD) Nigel Farage και Francesco Speron, με την ολομέλεια Ευρωβουλευτών της Πολιτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και με την ολομέλεια Ευρωβουλευτών της Πολιτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών & Δημοκρατών.
 
Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.
 
Την Τετάρτη, 4 Ιουλίου, το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αποκάλυψη της «Κεφαλής της Αφροδίτης», δώρο του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Θα ακολουθήσει από τις 9 μέχρι τις 11 τοπική ώρα (10-12 ώρα Κύπρου) η παρουσίαση του Προγράμματος και των Προτεραιοτήτων Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η συζήτηση με τους Ευρωβουλευτές. Η Δανή πρωθυπουργός Helle Thorning-Schmidt θα προβεί σε απολογισμό της απερχόμενης Δανικής Προεδρίας την Τρίτη το πρωί.
 
Αργότερα θα πραγματοποιηθεί κοινή διάσκεψη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
 
 
Θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αναχωρήσει στη συνέχεια από το Στρασβούργο για την Κύπρο.

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.