Επιβεβαίωση Energean για δυνατότητα να προμηθεύσει με φυσικό αέριο την Κύπρο

Η ελληνική ενεργειακή εταιρεία Energean,με δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώσει την δυνατότητα της, να προμηθεύσει με φυσικό αέριο την Κύπρο στη βάση της ήδη υποβεβλημένης πρότασης.

Πρόκειται για πρόταση που έχει υποβάλει στην κυπριακή Κυβέρνηση πρόταση για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο από το πρώτο τρίμηνο του 2021 χωρίς κόστος επένδυσης για τους Κύπριους πολίτες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή.

Όπως αναφέρεται, η Energean Oil & Gas PLC «πάντα σέβεται και ακολουθεί τους κανόνες και το ρυθμιστικό πλαίσιο σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιείται και έχει, προφανώς, επιβεβαιώσει την δυνατότητα να προμηθεύσει με φυσικό αέριο την Κύπρο στη βάση της ήδη υποβεβλημένης πρότασης».

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης είχε δηλώσει ότι αυτή η πρόταση προμήθειας φυσικού αερίου, που είναι αυτόκλητη, δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αφού η ίδια η εταιρεία δεν κατέχει άδεια από το Ισραήλ για εξαγωγή φυσικού αερίου από τα συγκεκριμένα κοιτάσματα.το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.