Δεν λέει να κοπάσει η «κρίση» στην παιδεία - Η ΠΟΕΔ θυμήθηκε τις σχολικές παρελάσεις

Νέος πονοκέφαλος για το Υπουργείο Παιδείας έφεραν οι τελευταίες αποφάσεις της ΠΟΕΔ με οδηγίες προς τα μέλη της να μην συμμετέχουν σε καμία εξωσχολική δραστηριότητα περιλαμβανομένου και των παρελάσεων.

Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ απειλούν και πάλι την ηρεμία στην παιδεία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης αποφάσισε και ενημέρωσε τα μέλη του πως μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ζήτημα της ασφάλειας και υγείας στα σχολεία να μην συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μετά τη μία και πέντε και γενικά σε εξωσχολικό χρόνο που περιλαμβάνει συμμετοχή παιδιών με οποιοδήποτε τρόπο.

Σε αυτές τις εξωσχολικές δραστηριότητες περιλαμβάνεται και η συμμετοχή των μαθητών και των δασκάλων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ήταν ένα θέμα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια θέταμε και δεν έχει επιλυθεί δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. Ο κ. Φυλακτού είπε χαρακτηριστικά «Θα παίρνατε 30 παιδιά στην παρέλαση η σε μια εξωσχολική δραστηριότητα αν δε ξέρατε κάτω από ποιο ακριβώς νομικό πλαίσιο διέπεται αυτό;» 

Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «δεν θα λάβουν τα παιδιά μας στις παρελάσεις γιατί θέλουν από τον Υπουργό Παιδείας χαρτί ότι δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα ή αν συμβεί κάτι ποιος φέρει την ευθύνη. Απολαμβάνουμε τα παιδιά μας στις σχολικές παρελάσεις και προέκυψε αυτό το θέμα τώρα θα το δούμε και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε... ακόμα λίγο θα φοβόμαστε να περπατάμε στο δρόμο»

Αύριο ο Υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη βία στα σχολεία η οποία έχει καταστεί σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Την ίδια ώρα ο κύριος Χαμπιαούρης ζήτησε να ενημερωθεί και να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά βίας στα σχολεία είτε αυτά έγιναν από εκπαιδευτικό σε μαθητή είτε το αντίθετο με στόχο εάν προκύπτουν ευθύνες να αποδοθούν εκεί και όπου πρέπει.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.