Αμεση εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα σχολεία

Σε άμεση εφαρμογή τίθενται τα μέτρα που εξήγγειλε χθες το Υπουργικό συμβούλιο για την ασφάλεια των μαθητών. Ο Υπουργός Παιδείας μετά από σύσκεψη με την αστυνομία και τον πρόεδρο των σχολικών εφορειών ανέφερε πως κάποια μέτρα μπορούν να ξεκινήσουν και από αύριο. Προανήγγειλε μάλιστα ενδυνάμωση του θεσμού του αστυνομικού και του παρατηρητή της γειτονιάς.


Σαφέστατες οδηγίες του Υπουργού Παιδείας Κωστα Χαμπιαούρη να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και άμεσα να αρχίσουν τα μέτρα ασφάλειας στα σχολεία.


Ο κύριος Χαμπιαούρης είχε συνάντηση το πρωί με τον βοηθό αρχηγό επιχειρήσεων της αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου τον πρόεδρο των σχολικών εφορειών Ντινο Ελληνα αλλα και λειτουργούς του Υπουργείου, για τα μέτρα που αποφασίστηκαν χθες από το Υπουργικό και πώς θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Ψηλές περιφράξεις, θυροτηλέφωνα, κάρτες εισόδου και φρουροί ασφαλείας. Για τον θεσμό των φρουρών ασφαλείας ο κυριος Χαμπαιούρης κατέστησε σαφές πως άμεσα θα προκηρυχθούν προσφορές ενώ εκεί και όπου οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί ο θεσμός μπορεί να ξεκινήσει και από αύριο. 


«Αμέσως και από αυριο θα ξεκινήσουμε μεχρι την άλλη Παρασκευή θα κλείσουμε τις διαδικασίες θα βγούμε ανακοινώσεις θα πάνε οι εγκύκλιοι στα σχολεία θεωρούμε ότι σε κάποιες σχολικές εφορείες υπάρχουν και φύλακες, που θα αξιοποιηθούν άμεσα από την 1η Νοεμβρίου», εξηγησε. 

Εκει που υπάρχουν εγκεκριμένες προσφορές από τις σχολικές εφορείες μπορεί να ξεκινήσει άμεσα γιατί αυτές οι προσφορές είναι κατακυρωμένες και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα ο θεσμός», ειπε ο προεδρος σχολικών εφοριών, Νίκος Ελληνας.

Για τις περιφράξεις ο κύριος Χαμπιαούρης ανέφερε πως υπάρχουν σκέψεις το ύψος τους να φθάνει τα 2,5 μέτρα ενώ για τα θυροτηλέφωνα ανέφερε πως σε συγκεκριμένα σχολεία γίνονται σκέψεις και για θυροτηλεοράσεις. Τέθηκε μάλιστα και το το θέμα τοποθέτησης καμερών, εισήγηση η οποία θα μελετηθεί με την αρμόδια επίτροπο. Η συνάντηση έφερε και ενίσχυση των θεσμών του αστυνομικού αλλά και του παρατηρητή της γειτονιάς.

Οσον αφορά την κάρτα εισόδου ο κύριος Χαμπιαούρης ξεκαθάρισε, πως δεν αφορά τους μαθητές αλλά του γονείς τους κηδεμόνες τον παππού και την γιαγιά η οποιοδήποτε άλλο άτομο που θα υποδειχθεί από την οικογένεια του μαθητή. 

Ευγενία Σέργη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.