Σχεδόν όλοι οι Κύπριοι άνω των 15 συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια

Το 75% των Κυπρίων άνω των 15 ετών συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια αναφέρει η πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων ενώ το 6% από τα πρόσωπα αυτά παρουσιάζει παθολογική ενασχόληση. Η Κύπρος βρίσκεται σε καλό επίπεδο σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβεβαιώνει η αρχή στοιχημάτων.

Σχεδόν όλοι οι Κύπριοι άνω των 15 ετών, το 92% συγκεκριμένα, έχουν δοκιμάσει έστω μια φορά στη ζωή τους τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. 

Σε ενημερωτικό συνέδριο για τα τυχερά παιχνίδια όπου η Αρχή, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τα ευρήματά της, ο Υπουργός Οικονομικών, απευθύνοντας χαιρετισμό, τόνισε ότι είναι όρος απαράβατος η προστασία της κοινωνίας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα τυχερά παιχνίδια: 

«Ως κυβέρνηση διαχωρίσαμε την θέση μας από διαχρονικές προσεγγίσεις δογματικής άρνησης, που μέσα από την απόλυτη απαγόρευση, απλώς άφηναν το πεδίο ανοικτό στην παράνομη και αρρύθμιστη αγορά.» 

Η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου, σημείωσε ότι με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας από το 75% του πληθυσμού που ασχολήθηκε με τυχερά παιχνίδια, το 81% έχει κοινωνική ενασχόληση, το 13% έχει πιθανότητα να έχει προβληματική ενασχόληση και το 6% παρουσιάζει ήδη παθολογική ή προβληματική ενασχόληση: «Στοιχεία τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μας ανησυχήσουν. Δεν μας ανησυχούν γιατί είμαστε σε ένα καλό επίπεδο σε σχέση με άλλα κράτη μέλη καθώς επίσης και σε ένα επίπεδο το οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε αν πραγματικά θέλουμε να το δούμε κατάματα και να θέσουμε τα σωστά μέτρα στην κοινωνία.» 

«Είμαστε στο στάδιο σχεδιασμού της στρατηγικής μας. Σύντομα θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και θα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε την εφαρμογή του», εξηγησε ο πρόεδρος της εθνικής αρχής παιγνίων και εποπτείας καζίνο, Χρίστος Μαυρέλλης.

Στόχος των εποπτικών αρχών, είναι η δημιουργία κέντρου το οποίο θα εποπτεύει και θα ελέγχει την εθνική στρατηγική για τα τυχερά παιχνίδια, θα προχωρεί σε έρευνα, εκπαίδευση και παραχώρηση 24ωρων υπηρεσιών στους πολίτες.

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.