Ε/Κ γεωργοί αγνόησαν απειλές Τούρκων στρατιωτών

Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε το πρωί ο κατοχικός στρατός

Με μια διμοιρία πάνοπλων τούρκων στρατιωτών ήρθαν αντιμέτωποι το πρωί γεωργοί οι οποίοι πήγαν να καλλιεργήσουν την γη τους εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή ΣΟΠΑΖ στο Καϊμακλί.

 Οι δυνάμεις του κατοχικού στρατού, όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤΕΝΑ, εμφανίστηκαν μπροστά από φυλάκιο συνοδεύοντας τουρκοκύπριους γεωργούς, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν εντός της νεκρής ζώνης και παράλληλα να εκφοβίσουν τους ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες ώστε να εγκαταλείψουν με τα τρακτέρ τους την γη τους. Και όλα αυτά στην παρουσία ανδρών του βρετανικού αποσπάσματος της ειρηνευτικής δύναμης, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν και έφθασαν στην περιοχή. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αντ1 με έναν εκ των γεωργών, τον κ . Γιαννάκη Μασούρη ανέφερε ότι «πήγαμε τέσσερα τρακτέρ να καλλιεργήσουμε, φανήκαν τούρκοι στρατιώτες στα φυλάκια. Ήρθαν και τα ΗΕ και μας είπα να φύγουμε γιατί διαμαρτύρονται οι Τούρκοι στρατιώτες. Τούτη η ιστορία πάει κάθε χρόνο και όταν φύγουμε έρχονται τ/κ γεωργοί και τα καλλιεργούν». 

Τα Ηνωμένα Έθνη ενημέρωσαν τους ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες της γης να παραμείνουν σε απόσταση τουλάχιστον διακοσίων μέτρων από τα τουρκικά φυλάκια, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις. Παρά τις απειλές οι ελληνοκύπριοι δεν εγκατέλειψαν τις ιδιοκτησίες τους συνεχίζοντας κανονικά την σπορά, υπό την επιδεικτική μάλιστα παρουσία σε κοντινή απόσταση των τουρκικών περιπόλων. 

Παράλληλα ο κ. Μασούρη είπε ότι «κρατούσαν τα όπλα φωνάζαν σφυρούσαν. Τρία αυτοκίνητα των ΗΕ ήρθαν μας είπαν να απομακρυνθούμε γιατί οι Τούρκοι διαμαρτύρονται και να μείνουμε 200 μέτρα από τα φυλάκια τους και εκείνη την στιγμή είμασταν 230 μέτρα πίσω το μετρήσαν τα ΗΕ». 

Παρόμοιας φύσης επεισόδια αποτελούν τακτική τα τελευταία έτη του κατοχικού καθεστώτος, το οποίο μέσω Τουρκοκύπριων γεωργών επιχειρεί να καταλάβει εκτάσεις εντός της νεκρής ζώνης επιδιώκοντας τη δημιουργία νέων τετελεσμένων. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές στις οποίες οι ελληνοκύπριοι αγρότες καλλιεργούν την γη τους εντός της νεκρής ζώνης και στην συνέχεια βλέπουν γεωργούς από τα κατεχόμενα να θερίζουν τις καλλιέργειες τους υπό την προστασία του κατοχικού στρατού.

Δείτε αποκλειστικές εικόνες από το σημείο όπου οι δέκα ένοπλοι Τούρκοι απείλησαν τους γεωργούς:

Μάριος Αδάμου

Πολυξένη

07/10/2018>09:05

Να δούμε και πόσα τους στοίχισε κιόλας τους καϋμένους . Να πάμε πιο πολλοί σήμερα να βάλουμε βενζίνη και να αγοράσουμε φάρμακα από τα κατεχόμενα για να τους υποστηρίξουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.