ΠτΔ: Εύχομαι να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα όπως «αλλάξει η τυραννία της δημόσιας υπηρεσίας επί των πολιτών».

Μετά την έντονη κριτική που άσκησε στην ομιλία του ο καλλιτέχνης, Φίλιππος Γιαπάνης στα εγκαίνεια του μουσείου γλυπτικής του "Art Nest", ο οποίος μίλησε για αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας προς το έργο του αλλά και για τα προβλήματα γραφειοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε όπως ψηφιστούν τα νομοσχέδια για εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας. Τον ευχαρίστησε παράλληλα για τα ισχυρά μηνύματα που έστειλε προς την κυβέρνηση.

«Σ` ευχαριστώ Φίλιππε γιατί τα όσα είπες όχι απλά τα ασπάζομαι, αλλά τα βιώνω ο ίδιος. Εύχομαι και ελπίζω πως, σε συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις, θα γίνει κατορθωτό επιτέλους, τα εκσυγχρονιστικά νομοσχέδια για τη δημόσια υπηρεσία, που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής, να υιοθετηθούν έτσι ώστε να αλλάξει η τυραννία που τα βασίλεια της δημόσιας υπηρεσίας ασκούν επί των πολιτών».
 
Ενω τόνισε ο κ. Αναστασιάδης πως το κέντρο τεχνών "Art Nest", όσο και ανάλογα εγχειρήματα, ενισχύουν με τον καλύτερο τρόπο τις προσπάθειες και τις δράσεις που καταβάλλει η Κυβέρνηση στον πολιτισμό και διαβεβαίωσε πως εντός των ημερών θα διαφοροποιηθούν καταστάσεις ιδιαίτερα όσον αφορά το Υπουργείο Παιδείας και όσους ενδιαφέρονται από τους σπουδαστές μας για την τέχνη.
 
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ακόμη πως το μουσείο αποτελεί εστία πολιτισμού όχι μόνο για τη Λεμεσό αλλά για ολόκληρη την Κύπρο και αποκαλύπτει τον δυναμισμό αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης του καλλιτέχνη, «ο οποίος κατέθεσε την προσωπική ανεξίτηλη σφραγίδα του στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας».
 
«Ως τέτοιος, ο Φίλιππος Γιαπάνης, ανέκαθεν πνεύμα ανήσυχο και επίμονο, αυτοδίδακτος πετυχαίνει κάθε φορά να μετουσιώνει τις δημιουργίες του σε σημεία αναφοράς τόσο στην πατρίδα μας όσο και σε χώρες του εξωτερικού», συμπλήρωσε.
 
Είπε, ακόμη, πως ο καλλιτέχνης αντιμετωπίζει την κάθε μία των δημιουργιών του ως μία νέα πρόκληση και βασίζει την καλλιτεχνική του έκφραση και δημιουργικότητα στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων, των σκέψεων, των ανησυχιών και των προβληματισμών του.
 
Άλλωστε, συνέχισε, η καθοριστική για αυτόν αιχμαλωσία του από τους Τούρκους το 1974, τα βιώματα και οι εμπειρίες τόσο στην Τουρκία όσο και στην προσφυγιά, η αγάπη του για την Αμμόχωστο, αλλά κυρίως ο πόθος της ελευθερίας του τόπου μας,  ήταν αυτά που στάθηκαν η αφορμή της μεταστροφής του προς την τέχνη της γλυπτικής και όρισαν την πορεία του ως γλύπτη.
   
Καταλήγοντας ο ΠτΔ κάλεσε τον Φίλιππο Γιαπάνη να θεωρήσει την παρουσία του στα εγκαίνια, ως την ελάχιστη απόδειξη της εκτίμησης που ο ίδιος αλλά και το κράτος τρέφουν προς τις δημιουργίες του.

Μιχαλης

07/10/2018>15:37

Μα Πρόεδρε μου που είσασταν ΤΌΣΑ χρονια;;;!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.