Πρόεδρος: Δεν είναι αμαρτία να πάρουμε βοήθεια και από άλλου

Μηνύματα προς τις Βρυξέλλες αλλά και εκκλήσεις προς τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έστειλε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, δηλώνοντας ότι η εξασφάλιση δανείου από τη Ρωσία ή την Κίνα δεν είναι αμαρτία. 
 
Εκκλήσεις και μηνύματα επιστράτευσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, επιχειρώντας προφανώς να απαντήσει στον προβληματισμό που αναπτύσσεται στις Βρυξέλλες για την εξασφάλιση διμερών δανείων από τη Ρωσία και την Κίνα.
 
Ο κ. Χριστόφιας που έλαβε μέρος στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια της Λευκωσίας προς τη Μόσχα και το Πεκίνο συνεχίζεται. 
 
Από την τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας συνάγεται ευθέως ότι δεν θέτει θέμα απόσυρσης της προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, θεωρώντας ότι μπορεί να συνυπάρξει με την εξασφάλιση ενδεχομένων διμερών δανείων. Παράλληλα υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί η Λευκωσία. 
 
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έλαβε μέρος σε σύσκεψη για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του Κάρολο Παπούλια, ενώ αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τη Καγκελάριο της Γερμανίας ʼνγκελα Μέρκελ για θέματα που αφορούν στην Κυπριακή Προεδρία.
 
Νωρίτερα.
 
Ερωτηθείς στο πλαίσιο της Συνόδου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες εάν η Κύπρος θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία ή την Κίνα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η Κύπρος ακολουθεί μια πολυμερή εξωτερική πολιτική, περιλαμβανομένων πολλών χωρών όπως η Ρωσία και η Κύπρος.
 
«Θα ήθελα να απευθύνω μια έκκληση. Μην ανησυχείτε για την Κύπρο και τις σχέσεις της με τη Ρωσία ή την Κίνα. Εμείς ακολουθούμε μια πολυμερή εξωτερική πολιτική, μια πολιτική φιλίας με πολλές χώρες του κόσμου, όπως η Κίνα και η Ρωσία».
 
Πρόσθεσε ότι εάν η Κύπρος λάβει οποιαδήποτε βοήθεια είτε από τη Ρωσία είτε από την Κίνα, τότε αυτό δεν θα επηρεάσει την ανεξαρτησία ή την κυριαρχία της.
 
Η Κύπρος, είπε, είναι μέρος της ΕΕ και θα συνεχίσει να είναι. Πλησιάζει την Ενωση, τους Ρώσους και την Κίνα και «εάν είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν, είναι ευπρόσδεκτοι».
 
Ερωτηθείς εάν η Κύπρος θα συνεχίσει να αναζητά οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία ή την Κίνα, είπε ότι δεν αποτελεί αμαρτία για κάποια χώρα να παίρνει βοήθεια από την ΕΕ και την ίδια ώρα από τη Ρωσία ή την Κίνα.
 
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.