Εγκαινιάστηκε το Ερευνητικό Κέντρο Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας

Εγκαινιάστηκε σήμερα στο Μενεού το Ερευνητικό Κέντρο Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας. Πρόκειται για ένα έργο που σε μεγάλο βαθμό έγινε με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ενισχύσει πάρα πολύ τον τομέα της υδατοκαλλιέργειας στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Ερευνητικό Κέντρο Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας που εγκαινιάστηκε σήμερα θα ενισχύσει πολύ τον τομέα της υδατοκαλλιέργειας στο νησί μας, αφού είναι ένας τομέας με πάρα πολύ μέλλον.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο των εγκαινίων του Ερευνητικού Κέντρου Θαλάσσιας Υδατοκαλλιέργειας Κύπρου, στο Μενεού, ο Υπουργός ανέφερε ότι «είναι με μεγάλη ικανοποίηση που εγκαινιάζουμε σήμερα το Κέντρο που είναι μια μετεξέλιξη του ερευνητικού σταθμού Μενεού».

Πρόσθεσε ότι πρόκειται «για ένα έργο που σε μεγάλο βαθμό έγινε με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ενισχύσει πάρα πολύ τον τομέα της υδατοκαλλιέργειας στην Κύπρο που είναι ένας τομέας που έχει πάρα πολύ μέλλον, μπορεί να αναπτυχθεί", αναφέροντας πως "κάνουμε σημαντικό αριθμό εξαγωγών προϊόντων υδατοκαλλιέργειας».

Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι «είμαστε σίγουροι πως το Κέντρο αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα και σε θέματα έρευνας και συνεργασίας και με άλλα ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης και της περιοχής μας της Μεσογείου και ακαδημαϊκά Ιδρύματα».

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.