Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για τα F16

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ πυροδότησε η παρουσία στους κυπριακούς αιθέρες των δυο F16.

Την κριτική του ΑΚΕΛ προκάλεσε η παρουσία στην στρατιωτική παρέλαση των δυο F16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας αλλά και το διάγγελμα του προέδρου της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της επετείου της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε έντονο ύφος απάντησε η κυβέρνησης, με τον εκπρόσωπο της να κάνει λόγο για προσπάθεια εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων. 

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ πυροδότησε η παρουσία στους κυπριακούς αιθέρες των δυο F16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, τα οποία πραγματοποίησαν διελεύσεις πάνω από τον χώρο της στρατιωτικής παρέλασης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή δήλωση απάντησε σε έντονο ύφος στην κριτική που το ΑΚΕΛ άσκησε νωρίτερα με αφορμή τις πτήσεις των μαχητικών πάνω από την Λευκωσία, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

"Θα ήταν καλά, ακολουθώντας τον κυπριακό λαό, που στο σύνολό του σωστά αντιλαμβάνεται αυτή την πραγματικότητα στο πλαίσιο των ιδιαίτερων διακρατικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, να τη δεχτεί και το ΑΚΕΛ, και να σταματήσει να προσπαθεί ακόμα και σε τέτοια ζητήματα να αποκομίσει στενά κομματικά οφέλη."

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, διερωτήθηκε για την σκοπιμότητα της παρουσίας των ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών και τα μηνύματα τα οποία αυτή στέλνει τόσο στην τουρκοκυπριακή όσο και στη διεθνή κοινότητα. 

"Θεωρεί ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση ότι τα μηνύματα που εκπέμπουμε τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι τα ορθά; Εκτός κι αν ούτε και φέτος είχε γνώση ο Πρόεδρος για τις υπερπτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών, όπως πέρσι δημόσια είχε παραδεχθεί" είπε ο κύριος Στεφάνου.

Επίσης το ΑΚΕΛ μίλησε για προσπάθεια εξίσωσης των υπερασπιστών της Δημοκρατίας με όσους επιχείρησαν την κατάλυση της, μετά την αναφορά στο χθεσινό διάγγελμα του προέδρου της Δημοκρατίας για τον εμφύλιο σπαραγμό, που προηγήθηκε της τουρκικής εισβολής. Με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να απαντά ότι πρόκειται για κατασκευασμένες αιτιάσεις που ουδόλως ανταποκρίνονται στο πνεύμα του διαγγέλματος του προέδρου Αναστασιάδη. 


Μάριος Αδάμου

ΘΩΜΑΣ

03/10/2018>10:18

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΛΔΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΤΙΠΟΤΕ, ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗ ΣΤΟΥΓΚΑ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ "ΑΚΕΛΙΤΩΝ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.