Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Πρόεδρος

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι το τελευταίο επί Δανικής Προεδρίας, πριν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ την προσεχή Κυριακή και πραγματοποιείται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά το επίσημο αίτημα Ισπανίας και Κύπρου για οικονομική στήριξη από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Στην επιστολή - πρόσκλησή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμαν βαν Ρομπέι αναφέρει ότι η πρόκληση για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι να δείξει «με σαφή και συγκεκριμένο τρόπο» ότι η ΕΕ πράττει ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Αυτό σημαίνει ότι συμφωνούμε με τις ειδικές ανά χώρα συστάσεις όπως αυτές διέπουν τις πολιτικές και τους προϋπολογισμούς μας, υιοθετώντας το ‘Σύμφωνο για την ανάπτυξη και την απασχόληση’, δρομολογώντας την τελική φάση των εργασιών για ένα νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης, καθώς και θέτοντας την Οικονομική και Νομισματική μας Ενωση (ΟΝΕ) σε μια νέα πορεία », τονίζει στην επιστολή του.

Η συνάντηση, σημειώνει, θα ξεκινήσει έχοντας ως επίκεντρό της το ΠΔΠ και στη συνέχεια θα εξεταστούν θέματα που άπτονται της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Θα ακολουθήσει γεύμα με τα μέλη της ευρωζώνης με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να συζητηθούν οι εξελίξεις στην ευρωζώνη.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.