Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Έντονες αντιδράσεις για τις αποφυλακίσεις των 4 καταδικασθέντων του ΣΑΠΑ

Σάλο από τη νέα απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου για αποφυλάκιση των τεσσάρων προσώπων που είχαν καταδικαστεί για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ. Εντονες αντιδράσεις που κάνουν λόγο για καταδίκους VIP, ενώ οι αρμόδιοι και οι αξιωματούχοι του κράτους ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Αποφυλακίστηκαν σήμερα οι τέσσερις καταδικασθέντες για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ. 

Οι πρώην βουλευτής, Φειδίας Σαρίκας, πρώην Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Πάφου, Βάσος Βασιλείου και Ευτύχιος Μαληκκίδης, επέστρεψαν σήμερα στα σπίτια τους μετά από απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων. 

Μια απόφαση που προκαλεί σάλο και αντιδράσεις με πρώτη την αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη: "Παρουσιάζεται η εικόνα, με βάση τη σχετική νομοθεσία όπως έχει διαμορφωθεί, κατάδικοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα περιλαμβανομένης και διαφθοράς, να αποφυλακίζονται σωρηδόν προτού κάποιοι καν εκτίσουν το ήμισυ της ποινής την οποία τους είχε επιβάλει το αρμόδιο Δικαστήριο. Αυτή η εξουσία, όπως σήμερα ασκείται, φαίνεται να παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας η οποία επιβάλλει αρμόζουσες ποινές. Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα από την Πολιτεία και δη από την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία, και προς την κατεύθυνση αυτή η Νομική Υπηρεσία θα συνδράμει ενεργά". 

Η Γενικός εισαγγελέας προσθέτει ότι δεν είναι αρμόδιος να καταθέσει τροποποιητικό νομοσχέδιο στη Βουλή, πρωτοβουλία την οποία αναμένει από το αρμόδιο Υπουργείο. 

Πληροφορίες πάντως του ΑΝΤ1, αναφέρουν ότι το Υπουργείο αναμένει υποδείξεις από το Γενικό εισαγγελέα ώστε να υποβάλει τροποποιήσεις ενώ βουλευτές μέλη της επιτροπής νομικών κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. 

Από την πλευρά του, το Συμβούλιο Αποφυλάκισης είναι έτοιμο να τοποθετηθεί ενώπιον της Βουλής εάν του ζητηθεί. 

Η αποφυλάκιση των ούτω καλούμενων VIP των Κεντρικών Φυλακών αποτέλεσε την αφορμή να αντιδράσουν φυλακισμένοι οι οποίοι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο προαύλιο των Φυλακών. 

«Είναι φυλακισμένοι. Πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα. Όπως έχει ο VIP, έχει και ο απλός πολίτης, έχει και ο κάθε άνθρωπος μέσα στη φυλακή. Δυστυχώς, κάπου, κάποιοι έκαναν κάποιο λάθος», δηλωσε η πρόεδρος του συνδέσμου δικαιωμάτων φυλακισμένων Αννα Αντωνίου.  

Οι φυλακισμένοι διαμαρτύρονται επειδή ενώ άλλοι αποφυλακίστηκαν με απόφαση του Συμβουλίου, η Προεδρική χάρη που δίνεται κάθε πρώτη Οκτωβρίου φέτος δεν δόθηκε.
 
Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.