Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators) - Δακτυλογράφος Ειδήσεων

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Διαφορετικές ερμηνείες από τα κόμματα για τα μηνύματα του ΠτΔ από τα ΗΕ

Ποιες οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση.

Με διαφορετική οπτική αξιολογούν την απογευματινή ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας στη γενική συνέλευση τα κόμματα.Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποφασιστικότητά του για επανάληψη του διαλόγου στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες.

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η λύση του Κυπριακού θα επηρεάσει θετικά την διατήρηση και την εμβάθυνση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή. Σημειώνει επίσης και τον περιφερειακό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή και στην ενίσχυση αυτού του ρόλου μετά την επίλυση του Κυπριακού που θα καταστήσει την Κύπρο φάρο σταθερότητας. Παράλληλα τονίζεται η ετοιμότητά του, ξεκαθάρισε τις προθέσεις της δικής μας πλευράς και έστειλε το μήνυμα προς την Τουρκία, που έχει κύριο ρόλο στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.»

Στον αντίποδα το ΑΚΕΛ εντοπίζει διάσταση μεταξύ διαπιστώσεων και τοποθετήσεων που διατύπωσε ο κ. Αναστασιάδης, με τις πολιτικές που προωθεί και εφαρμόζει η Κυβέρνησή του.

Συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι ορθά ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις γενεσιουργές αιτίες του μεταναστευτικού, ωστόσο προσθέτει ότι η Κυβέρνησή στρέφεται προς λανθασμένες κατευθύνσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος και ενίοτε ερωτοτροπεί με ρατσιστικές αναφορές.

Επίσης σε ότι αφορά τον προβληματισμό για την παρέλευση του χρόνου χωρίς λύση το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι η πολιτική που ακολούθησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας την περίοδο μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά δεν αναδεικνύει αυτό τον προβληματισμό. Επίσης το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος για μια ακόμα φορά απέφυγε να κατονομάσει τη συμφωνημένη βάση λύσης.

Το ΔΗΚΟ χαρακτηρίζεται θετική την αναφορά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ότι για βιώσιμη και λειτουργική λύση, ευθυγραμμισμένη με την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ και με τις καλύτερες πρακτικές δημοκρατικών κρατών των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο, συνεχίζει αυτή η θετική επίκληση, αναιρείται με την αποδοχή του πλαισίου Γκουτέρεζ, ενώ δυσαρέσκεια εκφράζεται γιατί σύμφωνα με το κόμμα ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέφυγε να εκθέσει την Τουρκία και την επεκτατική και προκλητική της στάση, ενώπιον της διεθνούς κοινότητας.

Ποια η αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης για τις διαφορετικές ερμηνείες των κομμάτων


Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.