Το χρονικό της απαγωγής των δυο αγοριών

Μέρα αγωνίας για τους γονείς τους και ολόκληρη την Κύπρο.

Εναν εφιάλτη έζησαν από το πρωί μέχρι και τις 3 το απόγευμα οι γονείς των 11χρονων, Θεμιστοκλή Ντόγκλη και  Φίλιππου Σταματάκη. Μαζί τους αγωνιούσε και ολόκληρη η Κύπρος.

Η πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση αρχισε από το πρωί, λίγο μετά το πρώτο κουδουνι στο δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα, όταν καταγγέλθηκε η απαγωγή των δυο αγοριών. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση της κυπριακής αστυνομίας, από ξηρά, θάλασσα, έλεγχους σε οδοφράγματα και σε κάθε πιθανό σημείο όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται τα παιδιά. 

 Αξίζει να αναφερθεί πως μια κατάθεση απο δυο μάρτυρες οδήγησε νωρίτερα τις έρευνες της Αστυνομίας σε συγκεκριμένη οικία που βρίσκεται κοντά στο Δημοτικό σχολείο Καμάρων, καθώς είχαν δει έναν άνδρα με σαλούν αυτοκίνητο μαζί με δυο παιδάκια, να σταθμεύει έξω από την εν λόγω κατοικία. 


ΠτΔ: «Έδωσα αυστηρές οδηγίες όπως εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο προς ανεύρεση τους»

Σε ανάρτηση του, νωρίτερα, στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο ΠτΔ ανέφερε πως έχει ενημερωθεί από τους Υπ. Δικαιοσύνης και Παιδείας για την εξέλιξη της επιχείρησης εντοπισμού των δύο ανηλίκων που απήχθησαν σήμερα. Έχει δώσει αυστηρές οδηγίες όπως εξαντλήσουν κάθε τρόπο και μέσο προς ανεύρεσή τους.

Και τρίτο παιδάκι επιχείρησε να απαγάγει ο άγνωστος άνδρας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άγνωστος άνδρας προσπάθησε να απαγάγει και τρίτο παιδάκι, το οποίο δεν τον ακολούθησε καθώς  δεν πίστεψε πως ήταν δάσκαλος ή λειτουργός του σχολείου.

Δείτε επίσης:

- Πληροφορία για βόμβα στο Δημοτικό σχολείο Δροσιάς: Άρον- άρον γονείς έτρεχαν να παραλάβουν τα παιδιά τους

Με 40 λεπτά καθυστέρηση η ενημέρωση της Αστυνομίας για την απαγωγή των παιδιών

- Και τρίτο παιδάκι προσπάθησε να απαγάγει ο άγνωστος άνδρας

Δεν περνά από τα οδοφράγματα ούτε ένα αυτοκίνητο πριν ανοίξουν το πορτμπαγκάζ

Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων και παιδοψυχολόγοι. Δείτε όλες τις εξελίξεις από τους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1 που έχουν σπεύσει στο σημείο:Δείτε τη φωτογραφία των δυο ανηλίκων που δημοσιέυσε νωρίτερα, η Αστυνομία:
«Έχουν κινητοποιηθεί οι πάντες» είπε, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης


Πώς διαπράχθηκε η απαγωγή των δυο συμμαθητών

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα δυο εντεκάχρονα, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλη και ο Φίλιππος Σταματάκης,
εξαφανίστηκαν από το σχολείο τους όταν ένας άνδρας, τα πλησίασε και τα πήρε μαζί του. Ο άνδρας ύψους 1,70 – 1,75 μέτρων περίπου, με δεμένο το ένα χέρι και διακινείτο με σαλούν αυτοκίνητο, χρώματος γκρίζου.

Συγκεκριμένα, το άγνωστο πρόσωπο είπε στα δυο παιδιά να τα βοηθήσει με μεταφορά βιβλίων. Τα παιδιά θεώρησαν ότι πρόκειται για δάσκαλο ή λειτουργό του σχολείου και ξαφνικά τα έβαλε στο αυτοκίνητο του και αποχώρησε.  

Μαρτυρίες συμμαθητών των ανήλικων είπαν, πως ο άνδρας τους είπε να τον βοηθήσουν να βάλει κάτι στο αυτοκίνητο, τα άρπαξε και έφυγε.  

Κόκκινος συναγερμός στην Αστυνομία

Επικεφαλής των ερευνών για εντοπισμό των δύο μαθητών, που αγνοούνται στη Λάρνακα, τέθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο κ. Χρυσοστόμου, λόγω του σοβαρού περιστατικού, έχει ακυρώσει το υπηρεσιακό ταξίδι για συμμετοχή του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας, στη Χάγη, για την οποία θα αναχωρούσε σήμερα.


Τη λύπη του για την απαγωγή των δυο ανηλίκων εκφράζει ο ΥΠΠ

Νωρίτερα, στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν. Το Υπουργείο Παιδείας ταυτόχρονα καλούσε το κοινό εάν γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με τη γραμμή του πολίτη 1460.

Δείτε την ανάρτηση του ΥΠΠ:
ypoyrgospaideias
Οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων στο Δημοτικό σχολείο Καμάρων

Δείτε δηλώσεις του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννου Σωκράτους και του Προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.  Δείτε φωτογραφίες από το Δημοτικό σχολείο Καμάρων:

*Φωτογραφίες Ανδρέα Μανώλη

apagogisxoleia


 Ο αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤ1, Θησέας Ιωάννου βρέθηκε το πρωί, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων- Δείτε φωτογραφίες:

dhmotikokamares

dhmotikokamares2

ANT1 Newsroom

Θησέας Ιωάννου

giorgosxris

25/09/2018>10:26

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες δημότες Στροβόλου, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά έναν εφιάλτη μετά την ετσιθελική απόφαση του οικείου δήμου να προχωρήσει σε μονοδρόμηση της οδού Οινουσσών, χωρίς καμία επαρκή τεκμηρίωση. Η εν λόγω απόφαση έχει δημιουργήσει ένα σωρό από προβλήματα στους κατοίκους των παρακείμενων οδών που συνορεύουν με την οδό αυτή καθώς και σε όσους διαμένουν στις οικίες του Οργανισμού Ανάπτυξης Γης. Όπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι, οι οποίοι ωστόσο δεν εισακούονται από όσους πήραν τις αποφάσεις, όλη η τροχαία κίνηση διοχετεύεται πλέον μέσω της οδού Οδυσσέα Ελύτη. Ενός δρόμου που όπως πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει δεν διαθέτει τις υποδομές για την ασφάλεια των πεζών ούτε τρόπους περιορισμού της αυξημένης ταχύτητας των οχημάτων. Επίσης προβλήματα εντοπίζονται και στην οδική ασφάλεια λόγω της περιορισμένης ορατότητας από τους οδηγούς που θέλουν να εξέλθουν του μονοδρόμου. Όπως καταγγέλλουν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι, η απόφαση για μονοδρόμηση λήφθηκε βεβιασμένα και χωρίς επαρκή τεκμηρίωση και ενημέρωση για όλα τα δεδομένα σχετικά με τις επηρεαζόμενες περιοχές. Μετά τις αρχικές αντιδράσεις, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, πήραν υποσχέσεις από τον δήμαρχο Στροβόλου ότι το θέμα θα επανεξετάζετο από το Δ.Σ. Στις 6/6/2018 έγινε επιτόπου επίσκεψη στην οδό Οινουσσών καθώς και στην οδό Οδυσσέα Ελύτη από μέλη της επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Δήμου ενώ από μέρους του Κεντρικού Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων μόνο η Αστυνομία παρευρέθη, αφού όπως μας αναφέρθηκε τα Δημόσια Έργα τα οποία αποτελούν το τρίτο μέλος του Φορέα αρνήθηκαν να παραστούν λόγω του ότι δεν είχαν εμπλοκή στη λήψη της πρώτης απόφασης για εφαρμογή της μονοδρόμησης. Το θέμα παραπέμφθηκε για συζήτηση τον περασμένο Ιούλιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και την ανέβαλε, αφού θέλει και τις απόψεις των Δημοσίων Έργων. Οι κάτοικοι πάντως συνεχίζουν να ζητούν επανεξέταση του αιτήματός τους και ανάκληση της εν λόγω απόφασης ώστε να εξυπηρετούνται όλοι καλύτερα και όχι μόνο μικρή μερίδα πολιτών που διαμένουν στον συγκεκριμένο δρόμο. Συγκεκριμένα απαιτούν την ελεύθερη χρήση και των δυο δρόμων μέχρι την εξεύρεση εναλλακτικών οδών για διοχέτευση της τροχαίας κίνησης που είναι αυξημένη, ιδιαίτερα τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Ελένη Κωνσταντίνου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.