Εκατοντάδες φάρμες σε καραντίνα - Ασφαλές το κρέας λένε οι αρμόδιοι

Δεν τρομάζει τις κτηνιατρικές υπηρεσίες η τρομώδης νόσος. Σε καραντίνα εκατοντάδες φάρμες, αλλά διαβεβαιώνουν ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σε καραντίνα 200 και πλέον φάρμες στην Κύπρο. Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες έθεσαν τις κατσίκες σε περιορισμό στο πλαίσιο σχεδίου για απόκτηση του ανθεκτικού στην τρομώδη νόσο γονιδίου. Ωστόσο, διευκρινίζουν ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία. 

Ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλιδης Πίπης ανέφερε «Το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζουμε επιτυγχάνεται η απόκτηση ανθεκτικού πληθυσμού στην τρομώδη νόσο, τα υλικά ειδικού κινδύνου που προνοεί η κοινοτική νομοθεσία να αφαιρούνται, αφαιρούνται και δεν διατίθενται για κατανάλωση από των άνθρωπο και δεν συντρέχει κίνδυνος ανησυχίας». 

Πρόσθεσε ότι ο διεθνής οργανισμός για την υγεία των ζωών επιβεβαιώνει με σχετικό σχόλιο ότι αυτή η ασθένεια δεν ελλοχεύει κανέναν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. 


Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.