Ο Ζ. Χρυσοστόμου στη σύνοδο Αρχηγών Αστυνομίας της Ευρώπης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου αναχωρεί αύριο  για τη Χάγη προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας - European Police Chiefs Convention (EPCC 2018).

Δείτε την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Αρχηγείο της EUROPOL στη Χάγη με τη συμμετοχή των Αρχηγών Αστυνομίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκπροσώπων άλλων χωρών που έχουν διεθνή συνεργασία με την Europol. Συμμετέχουν επίσης σε υψηλό επίπεδο εκπρόσωποι του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οργανισμοί της ΕΕ όπως η FRONTEX και η EUROJUST, καθώς και διεθνείς Οργανισμοί όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, κ.α.

Ποια τα θέματα που θα τεθούν στην Σύνοδο

Στη διάρκεια της συνόδου συζητούνται μείζονα ζητήματα που αφορούν πολιτικές και μέτρα που εφαρμόζουν η Europol και οι Αστυνομίες των κρατών μελών στον τομέα της ευρωπαϊκής και διεθνούς ασφάλειας και αστυνομικής συνεργασίας.

Κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η ενδυνάμωση των δυνατοτήτων της Europol και των εθνικών Αστυνομιών σε διασυνοριακές επιχειρήσεις και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εργαλείων.
 
Κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών της, η σύνοδος θα επικεντρωθεί στα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των εξωτερικών συνόρων με έμφαση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, την τρομοκρατία και το εμπόριο ναρκωτικών.
 
Η Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol Catherine De Bolle, η οποία επισκέφθηκε το καλοκαίρι την Κύπρο, θα προβεί σε απολογισμό για τη μέχρι σήμερα συνεργασία της με τις Αστυνομίες των Κρατών Μελών.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ολλανδίας, Ελλάδας και Ιαπωνίας, την Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol και τον Διευθυντή της CEPOL για συζήτηση επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.