Αλαλούμ με την ανάπλαση της παραλίας Lady's mile

Στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής συζητήθηκε η καθυστέρηση στα έργα ανάπλασης και αξιοποίησης της παραλίας Λέιντις Μάιλ στη Λεμεσό. 

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Γεωργίου, εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς το 2018 θα αρχίσουν τα έργα, ωστόσο το θέμα έχει σκαλώσει και "πάλι" στις γνωστές γραφειοκρατίες και στην έλλειψη συνεννόησης και συντονισμού από το Τμήμα Πολεοδομίας και το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο.

Εκκρεμεί η χρηματοδότηση και το ποιος θα αναλάβει τη δαπάνη του έργου που ανέρχεται στα €6 εκατ συμπλήρωσε ο κ. Γεωργίου για να συμπληρώσει πως μέχρι σήμερα κατανομή του έργου ήταν μεταξύ κράτους και κοινοτήτων, οπότε η εξεύρεση των χρημάτων θα πρέπει να γίνει μέσα από διαβούλευση και αρμόδιος για το θέμα αυτό είναι το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο δεν έχει ανταποκριθεί. Υπάρχει πρόβλημα, είπε και σε σχέση με την έγκριση της μελέτης για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ανέφερε ακόμα πως απάντησαν οι Βρετανικές Βάσεις θετικά για την προώθηση του σχεδιασμού που υπάρχει, ενώ εγκρίθηκε και το θέμα της κυκλοφοριακής διαχείρισης και των οδικών δικτύων από το Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών.

Το έργο χαρακτηρίστηκε από τον κ. Γεωργίου ως έργο ζωής για όλους του Λεμεσιανούς σε μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλαζ της Κύπρου και όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει μια οικολογική και περιβαλλοντική προστασία προς όφελος του λαού. Επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως υπάρχει έντονη καταπόνηση του περιβάλλοντος της περιοχής, με διεξαγωγή μεταξύ άλλων ράλι και κούρσες με μοτοσυκλέτες.

Τα έργα που προγραμματίζονται αφορούν μεταξύ άλλων την προστασία των βιοτόπων, τη δημιουργία οδικών δικτύων με υλικά φιλικά προς τον άνθρωπο και γενικότερα την προστασία της φύσης της περιοχής. Πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο να είναι σε θέση να κάνει μια δημόσια παρουσίαση.

Για το θέμα τοποθέτηκε και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού, ο οποίος έκανε λόγο σε τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στην περιοχή, καθώς διακινούνται δεκάδες χιλιάδες οχήματα καθημερινά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που καταστρέφουν τόσο τον υγροβιότοπο Ακρωτηρίου και τον περιβάλλοντα χώρο.

Εκεί λειτουργούν πέντε εστιατόρια που δεν έχουν σταθερό ρεύμα ούτε αποχετεύσεις ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως έχει ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό σχέδιο και αναμένεται άμεση υλοποίηση του έργου που θα προστατεύσει περιβαλλοντικά την περιοχή μέσω δημιουργίας των βασικών υποδομών με περιβαλλοντική ευαισθησία και που θα καλύψουν τις ανάγκες των χρηστών της παραλίας.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.