Ακτίδα φωτός για τερματισμό της κρίσης

Στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και πρωτοβουλίες έχουν εναποτεθεί οι ελπίδες για εξεύρεση λύσης στην κρίση στην παιδεία, καθώς ολοκληρώθηκε η απεργία των εκπαιδευτικών. Αύριο αποφασίζουν οι οργανώσεις τους για την πρόταση της ΣΕΚ, την οποία αναμένει, για τα περαιτέρω ο Υπουργός Παιδείας.

Κρίσιμο και το επόμενο 24ωρο για την παιδεία. Ελπίδα για εκτόνωση της κρίσης δημιουργεί η εισήγηση της ΣΕΚ, η οποία προνοεί όπως συμφωνηθούν όλα τη σημεία της κυβερνητικής πρότασης της 6ης Σεπτεμβρίου, πλην εκείνου που αφορά στην πίστωση των ωρών διδασκαλίας το οποίο και θα οδηγηθεί στην ΜΕΠΕΥ. 

ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, θα αξιολογήσουν αύριο την πρόταση, ενώ ρίχνουν νερό στο κρασί τους αναφέροντας ότι αυτό που προέχει είναι το καλό των παιδιών. Παράλληλα, συνεχίζουν τις επαφές με τα κόμματα, στο πλαίσιο της παρέμβασης που ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής. 

Θετικά βλέπει την προοπτική συμφωνίας η ΣΕΚ, με την συντεχνία να αναμένει το πράσινο φως από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για να διαβουλευτεί και με την κυβέρνηση. 

Εν αναμονή της πρότασης, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, διευκρινίζει ότι το Υπουργείο ανέκαθεν ήταν δεκτικό στην παραπομπή θεμάτων στην ΜΕΠΕΥ. Ενώ ως ένδειξη καλής θέλησης, η επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε έκτακτες μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης με βάση τις οποίες οι συνδικαλιστές της ΟΕΛΜΕΚ επιστρέφουν στις οργανώσεις τους αφού μειώνονται κατακόρυφα οι ώρες διδασκαλίας τους: «Έχω ενημερωθεί για την πρωτοβουλία. όταν έρθει κάτι συγκεκριμένο κοντά μας θα το μελετήσουμε. Όταν έρθει κάτι συγκεκριμένο υπάρχει διυπουργική επιτροπή να το μελετήσει, θα το δει και ο πρόεδρος της δημοκρατίας και θα αποφασίσουμε. Ευχή όλων μας να βρεθεί λύση». 

Στο μεταξύ στους δρόμους βγήκαν το πρωί οι εκπαιδευτικοί, κατά την δεύτερη και τελευταία μέρα της 48ωρης απεργίας. Τα επαρχιακά γραφεία των εκπαιδευτικών οργανώσεων διενήργησαν εκστρατεία διαφώτισης του κοινού σε λύκεια όλων των επαρχιών. Διένεμαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες , επεξηγώντας του λόγους της απεργίας, ενώ πανό με την αναγραφή «ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» αναρτήθηκαν σε κομβικά σημεία των πόλεων.Φωτογραφίες Ανδρέα Μανώλη*

ek1

ek2

ek3


ANT1 Newsroom

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.