Χαμπιαούρης: Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σημαδεύτηκε με την απεργία

Την λύπη του εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας. Διαβεβαιώσεις στους μαθητές.

Την λύπη του εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, για το γεγονός ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς σημαδεύτηκε από τη 48ωρη απεργία.

Πιο κάτω η γραπτή δήλωση του Υπουργού: 

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς και το ξεκίνημα μιας ακόμη σημαντικής διαδρομής των 115 χιλιάδων μαθητών μας προς τη μάθηση και την κατάκτηση της γνώσης, σημαδεύτηκε με τη 48ωρη απεργία. 

Σεβόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, αλλά ταυτόχρονα έχουμε υποχρέωση, ως Πολιτεία, να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των μαθητών στην απρόσκοπτη πρόσβαση στη μόρφωσή τους. Οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί συλλογικά και από κοινού για να περιφρουρήσουμε το μέλλον τους, το οποίο θα καθοδηγείται από τη γνώση και θα εμπνέεται από την αγάπη, το δημοκρατικό ήθος, την ιστορική ταυτότητα, αλλά και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Διαβεβαιώνουμε τους μαθητές και τους γονείς ότι στόχος μας είναι -μέσα από τον συλλογικό διάλογο που επιδιώκουμε τους τελευταίους μήνες με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις- να φτιάξουμε το σχολείο που μας αξίζει. Το δημόσιο σχολείο που θα προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και ολοκληρωμένη πνευματική καλλιέργεια σε όλους τους μαθητές μας. Το δημόσιο σχολείο που θα προσφέρει ένα υγιές περιβάλλον στο οποίο οι μαθητές θα συμμετέχουν χαρούμενοι και με κίνητρα θα αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους χωρίς ανώφελες φθορές. Ένα δημόσιο σχολείο που θα είναι εστία γνώσης, δημιουργίας, καινοτομίας, έρευνας και προόδου. Ένα δημόσιο σχολείο που θα δίνει τα εφόδια στους νέους μας να υλοποιούν τα όνειρά τους.

Με ειλικρινή σεβασμό προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ευελπιστούμε να εργαστούμε συλλογικά για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Α.Κ.

18/09/2018>21:08

Μήπως αυτοί που έχουν σημαντικές θέσεις πρέπει να βλέπουν τα αποτελέσματα των αποφάσεών τους πριν ακόμη υλοποιηθούν; Μήπως δηλαδή πρέπει να βλέπουν μακριά; Ακόμη, μήπως πρέπει να αναγνωρίζουν τα λάθη τους όταν κάτι πάει στραβά απο τη λήψη αυτών των αποφάσεων και να αναθεωρούν; Τα λόγια δεν διορθώνουν καταστάσεις...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.