Ναι από ΓΕ στις αποκοπές μισθών των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στην απεργία

Πάρθηκαν 2 αποφάσεις. Η μια, αφορά αποκοπή του μισθού των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία.

Σε 2 αποφάσεις κατέληξε η συνάντηση της υπουργικής Επιτροπής για την Παιδεία με τον Γενικό Εισαγγελέα. 

Η πρώτη απόφαση – γνωμάτευση, αφορά στην αποκοπή του μισθού των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία. Ο Κώστας Κληρίδης έχει ανάψει το πράσινο φως στην κυβέρνηση για την εν λόγω κίνηση, η οποία ως εργοδότης, όπως ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, δύναται να προχωρήσει σε αναλογική αποκοπή μισθού σε προσωπικό που απέχει από την εργασία του. 

Το δεύτερο σημείο που συζητήθηκε εκτενώς στη σημερινή συνάντηση, ήταν τα μέτρα που νομιμοποιείται να λάβει η κυβέρνηση σε περίπτωση αποχής των εκπαιδευτικών από τα εξωδιδακτικά τους καθήκοντα. Ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε για κάθε μέτρο που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί στο πιο πάνω πλαίσιο, το Υπ. Παιδείας να αποστέλλει στη Νομική Υπηρεσία ξεχωριστή έκθεση, στην οποία θα επεξηγείται με λεπτομέρεια το μέτρο, ποιους εκπαιδευτικούς αφορά και άλλες πληροφορίες για να μπορεί στη συνέχεια η Εισαγγελία να γνωματεύει για τη νομιμότητά του και εάν αποτελεί με βάση το νόμο απεργιακό μέτρο. 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, κατά τη σημερινή συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία, η Υπουργική Επιτροπή δεν έθεσε θέμα πειθαρχικών διώξεων για τους εκπαιδευτικούς. Όπως μας λέχθηκε αυτολεξεί, "Δεν μελετάμε αντίμετρα, σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε τους εκπαιδευτικούς, αλλά να διασφαλίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο, σε περίπτωση που η κρίση συνεχιστεί, την απρόσκοπτη παροχή της εκπαίδευσης στους μαθητές."


Χρυστάλα Βιλάνου

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

19/09/2018>09:46

νομιζο ποσ ι παφοσ φσ εχει καλιν ομαδα ο περικο ειναι πολυ καλοσ θυρα 5 ολε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.