Κλειστά τα σχολεία από Τρίτη για 48 ώρες - Πρωτοβουλία γονέων για επίλυση της κρίσης...

Στα άκρα η κόντρα εκπαιδευτικών - Κυβέρνησης. 48ωρη απεργία εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων για Τρίτη και Τετάρτη. Έρχονται και άλλα μέτρα διαμηνύουν. Να αξιοποιήσουμε το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την Τρίτη για να εξευρεθεί λύση το μήνυμα εκπροσώπων των συντεχνιών αλλά και των γονέων. Στο ρεπορτάζ της Ευγενίας Σέργη και η προκλητική απάντηση του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Τρίτη και Τετάρτη και αυτό όπως όλα δείχνουν θα είναι μόνο η αρχή. 

Ευγενία Σέργη

Νίκος

13/09/2018>17:23

Διακρίνεται μια ξεκάθαρη στάση του δημοσιογράφου να στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στους εκπαιδευτικούς. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί την παιδεία! Όσον αφορά το χρόνο που εργάζονται οι καθηγητές, αυτό δεν αφορά μόνο τον διδακτικό χρόνο. Χρόνος εργασίας είναι και η εφημέρευση στη αυλή του σχολείου, ο χρόνος που ο εκπαιδευτικός δέχεται γονείς, ο έλεγχος εργαστηρίων ο εντοπισμός ελλείψεων και οι παραγγελίες οργάνων η αναλώσιμων υλικών, οι συνεδριάσεις του καθηγητικού συλλόγου, οι συνεδριάσεις των διαφόρων επιτροπών, οι παιδαγωγικές ομαδες, οι καθοδήγηση και επίβλεψη και καθοδήγηση μαθητών για τη συμμετοχή τους σε συνέδρια διαγωνισμούς και αλλα πολλά που δεν εχει ιδέα ο κάθε άσχετος που βγάζεται στον αέρα και βγαάζει τα απωθημένα του στους εκπαιδευτικούς. Εκτός από αυτά εργασία για τον εκπαιδευτικό είναι και οι ώρες προετοιμασίας για κάθε ώρα μαθήματος που έχει, προετοιμασία φύλλων εργασίας, διαγωνίσματα, διορθωμα διαγωνισμάτων τετραδίων εργαστηριακων ασκήσεων κλπ που απαιτούν πολλαπλάσιες ώρες εργασίας απο τις διδακτικές περιόδους! Σας προκαλώ να δημοσιεύσετε τα καθήκοντα του υπεύθυνου τμήματος για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει για τον εκπαιδευτικό να του ανατίθεται η υπευθυνότητα τμήματος. Όσον αφορά τα μαθησιακά αποτελέσματα δεν επιλέγει ο εκπαιδευτικός να διδάσκει π.χ φυσική σε τμήμα που οι μισοί είναι αλλόγλωσσοι και τρείς τέσσερεις να μη γνωρίζουν λέξη ελληνικά! Αυτό είναι δουλειά άλλων να το επιληφθούν! Επίσης μαθητές τεχνικής σχολης π.χ που δεν διδάσκονται πλεον φυσική συμμετέχουν στο διαγωνισμό Pisa και εξετάζονται στη Φυσική! Αυτα και άλλα πολλά συμβαίνουν δυστυχώς στον τόπο μας αλλά για όλα φταίνε οι Εκπαιδευτικοί! Άνθρωποι με πτυχία όλοι και οχι μόνο, γονείς και αυτοί που ανησυχούν για το μέλλον. ολω των παιδιών!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.