Εξηγήσεις Φ. Φυλακτού για την απάντηση με την υπογραφή του

Με αναφορά για διαφορές μεταξύ εκπαιδευτικών η αρνητική απάντηση της Κυβέρνησης στην ιδέα των εκπαιδευτικών για πιστώσεις απαλλαγών και έναρξη διαλόγου. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου μίλησε μάλιστα για προβληματισμό κατά πόσο το έγγραφο που έφερε την υπογραφή μόνο του προέδρου της ΠΟΕΔ θα γινόταν στην συνέχεια αποδεκτό από τις άλλες δυο οργανώσεις.Πως απαντά ο Φίλιος Φυλακτού.

Για διαφορές μεταξυ κινημάτων των εκπαιδευτικών κάνει λόγο η κυβέρνηση στην επιστολή της με την οποία απορρίπτει την πρόταση για πιστώσεις απαλλαγών ώστε να αρχίσει ο διάλογος.

Μιλωντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Αντέννα Μέρα Μεσημέρι η Αναπληρώτρια Κυβερνητική εκπρόσωπος εξέφρασε και προβληματισμό της Κυβέρνησης για τις δύο ξεχωριστές επιστολές που έλαβε ο Υπουργός Παιδείας από τις Συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών. Το πρωί είπε είχε σταλεί κοινή ανυπόγραφη ανακοίνωση των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ενώ το απόγευμα δόθηκε άλλη μονό με την υπογραφή του προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού και μάλιστα με διαφορετικό τίτλο.

 «Ξέρεται η ανησυχία που υπήρξε είναι εάν μετά την στιγμή την αποδοχή της συγκεκριμένης πρότασης έβγαινε εκ των υστέρων η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ να πουν ότι αυτή είναι μια πρόταση του κυρίου Φυλακτού και εμείς δεν έχουμε συγκαταθέσει ποτέ σε αυτήν.» ανέφερε η κυρία Βασιλείου.  

Για αυτόν τον λόγο εξήγησε η απαντητική επιστολή της διυπυργικής επιτροπής απευθυνόταν και παραδόθηκε μόνο στον πρόεδρο της ΠΟΕΔ Φίλιο Φυλακτού στις 10 και 30 το βράδυ .

Τα περι διαφορών απορρίπτουν οι εκπαιδευτικοί.Ο Φίλιος Φυλακτού εξήγησε γιατί έδωσε την επιστολή μονο με την υπογραφή του.

Όπως είπε  «Απορριφθηκε η συγκεκριμένη εισήγηση που κάναμε οι εκπαιδευτικες οργανώσεις και ήμουν αιξουσιοδοτημένος απο τις άλλες να το κάνω αυτό, γιατί την υπέγραψα μονο εγω.  Θεωρησαμε και πηρα την εξουσιοδότηση να στειλω το λεκτικό μας να το δουν και το έστειλα έτσι.»

«Το μέτωπο μας όσο και να θέλουν κάποιοι θα παραμείνει αρραγές και θα πρχωρήσουμε ολοι μαζι» ανέφερε ο Βοηθός ΓΓ της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου.

Ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους είπε ότι «Είναι φυσιολογικό σε τρεις διαφορετικές οργανώσεις όπου λειτουργούν 13 διαφορετικές κινήσεις να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα»


Δείτε επίσης: «Δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση για να αντιμετωπίσουμε τα απεργιακα μέτρα» λένε οι γονείς δημοτικής

Ευγενία Σέργη

ANT1 Newsroom

Κοσμάς Λοιζίδης

12/09/2018>12:35

Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι αγράμματοι και γι αυτό το επίπεδο γνώσεων των μαθητών είναι καταθλιπτικό !!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.