"Βήματα μπροστά" οι λαθρέμποροι προσώπων. Ο ΟΑΣΕ συστήνει αναβάθμιση ηλεκτρονικής δίωξης

Αντιμέτωπες με την ηλεκτρονική διαχείριση της εμπορίας προσώπων είναι οι διωκτικές αρχές. Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη καλεί τη Βουλή να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις νομοθεσίες, και υποδεικνύει την ανάγκη να επιβάλλονται βαρύτατες ποινές σε όσους εμπλέκονται σε τέτοια εγκλήματα. Η Μαίρη Αυξεντίου παρακολούθησε τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής.


Αλλαξαν οι διαδικασίες που ακολουθούν οι εμπλεκόμενοι στην εμπορία προσώπων. Σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας έτυχε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής από αντιπροσωπεία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, το διαδίκτυο και ειδικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν τη νέα πηγή προσέλκυσης κυρίως νεαρών κοριτσιών, τα οποία καταλήγουν να τυγχάνουν σεξουαλικής ή άλλης εκμετάλλευσης. 

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...