Πονοκέφαλος για τα φθαρμένα ελαστικά. Κώδωνα κινδύνου κρούει η Πυροσβεστική

Τον κώδωνα του κινδύνου από την συσσώρευση φθαρμένων ελαστικών στην περιοχή του Βασιλικού κρούει η πυροσβεστική Υπηρεσία. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Τον κώδωνα του κινδύνου από την συσσώρευση φθαρμένων ελαστικών στην περιοχή του Βασιλικού κρούει η πυροσβεστική Υπηρεσία. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Επιστολή καταγγελία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καταδεικνύει τους κινδύνους και προειδοποιεί για ενδεχόμενο σοβαρού ατυχήματος στην περιοχή του τσιμεντοποιίου Βασιλικού, λόγω της συγκέντρωσης εκατοντάδων χιλιάδων φθαρμένων ελαστικών σε χώρο ο οποίος δεν πληροί ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.

Το θέμα τέθηκε εκτάκτως στην σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής περιβάλλοντος, στην παρουσία της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπροσώπων των εννέα κοινοτήτων της περιοχής.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής περιβάλλντος Αδάμος Αδάμου «Όταν αναφέρετε από το διοικητή της ΕΜΑΚ ότι σε περιοχή σε ένα αυθαίρετο σκυβαλότοπο υπάρχουν φιάλες ασετιλίνης μέσα από τα καιρικά φαινόμενα που έχουμε στην πατρίδα μας χωρίς να τα επιτηρεί κανένας αυτά είναι επιπολαιότητες του χειρίστου είδους.»

Έντονες ανησυχίες εξέφρασαν και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Ενώ τους φόβους τους για την πρόκληση ατυχήματος, παρόμοιου με αυτού της 11ης Ιουλίου 2011, μετέφεραν και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων της περιοχής, ζητώντας την λήψη μέτρων.

«Σε περίπτωση ατυχήματος εκτός από την οικονομική παράλυση της Κύπρου θα θρηνήσουμε και θύματα» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Καλαβασού Λευτέρης Φωκάς.

Μάλιστα το ίδιο ακριβώς ζήτημα απασχόλησε και πέρυσι την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή Περιβάλλοντος, χωρίς ωστόσο να υλοποιηθούν στο διάστημα που μεσολάβησε από τα αρμόδια τμήματα οποιαδήποτε αποτρεπτικά μέτρα. 


Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.